Allmän felsökning

Grundläggande felsökning

Problem eller symptom

Möjlig lösning

Det trådlösa nätverkskortet kan inte ansluta till åtkomstpunkten.

Se till att åtkomstpunkten är aktiverad och att du har en profil för det trådlösa nätverket. Säkerhetsinställningarna i profilen måste överensstämma med inställningarna för åtkomstpunkten.

Se till att 802.1X är inaktiverat både på din åtkomstpunkt och ditt trådlösa kort.

Det trådlösa kortet släpper ibland anslutningen.

1. Flytta närmare åtkomstpunkten.

2. Stäng av och slå på strömmen till åtkomstpunkten.

3. Uppdatera inbyggd programvara för åtkomstpunkten från åtkomstpunktsleverantörens supportwebbplats.

4. Uppdatera drivrutinen för trådlöst LAN.

Din trådlösa anslutning är långsammare än vad du förväntade dig.

1. Flytta närmare åtkomstpunkten.

2. Stäng av och slå på strömmen till åtkomstpunkten.

3. Uppdatera inbyggd programvara för åtkomstpunkten från åtkomstpunktsleverantörens supportwebbplats.

4. Uppdatera drivrutinen för trådlöst LAN.

Namnet på mitt trådlösa nätverk visas inte i listan med tillgängliga nätverk.

Se till att din åtkomstpunkt fungerar på rätt sätt.

Kontrollera SSID (nätverksnamnet) för det trådlösa nätverket och se till att åtkomstpunkten är inställd att sända ut SSID.

För XP-användare: Det verkar som om datorerna är anslutna till nätverket, men skrivar- och/eller fildelningar visas inte i Den här datorn eller i Mina nätverksplatser.

Verifiera att Fil- och skrivardelning är aktivt på alla datorer i ditt nätverk.

1. Klicka på Start.

2. Klicka på Kontrollpanelen.

3. Klicka på Växla till klassiskt läge om det finns tillgängligt i rutan till vänster.

4. Dubbelklicka på Nätverksanslutningar.

5. Högerklicka på Trådlös nätverksanslutning.

6. Klicka på Egenskaper.

7. Klicka på fliken Allmänt.

8. Under Den här anslutningen använder följande objekt verifierar du att Fil- och skrivarresurs för Microsoft-nätverk är markerat.

9. Om det är avmarkerat, klicka för att markera Fil- och skrivarresurs för Microsoft-nätverk.

10. Om detta objekt inte finns med utför du följande steg:

• Klicka på Installera.

• Välj Tjänst

• Klicka på Lägg till.

• Markera Fil- och skrivarresurs för Microsoft-nätverk.

• Klicka på OK.

1. Klicka på OK för att stänga Egenskaper för trådlös nätverksanslutning.

2. Stäng Nätverksanslutningar.

För användare med Windows Vista* och Windows* 7: Det verkar som om datorerna är anslutna till nätverket, men skrivar- och/eller fildelningar visas inte i Datorn.

Verifiera att Fil- och skrivardelning är aktiverat i nätverk- och delningscenter.

1. Klicka på Start.

2. Klicka på Kontrollpanelen.

3. Klicka på Nätverk och Internet.

4. Under Nätverk- och delningscenter, klicka på Visa datorer och enheter i nätverket.

5. Om inga resurser visas kan nätverksidentifiering och fildelning vara avstängda. Detta indikeras med ett meddelande längst upp i fönstret: Nätverksidentifiering och fildelning har inaktiverats. Datorer och enheter i nätverket är inte synliga. Ändra detta genom att klicka här... Klicka på det här meddelandet.

6. Klicka på Aktivera nätverksidentifiering och fildelning. Instruktionerna leder dig genom processen.

Dataöverföringen är ibland mycket långsam.

Mikrovågsugnar, vissa barnvaktshögtalare, sladdlösa spelstyrenheter och vissa trådlösa telefoner fungerar med samma radiofrekvens som det installerade trådlösa kortet. När dessa apparater används utgör de störningar i det trådlösa nätverket. För optimala prestanda, håll datorer med trådlös anslutning minst 6 meter borta från apparater som har en frekvens på 2,4 GHz.

Dataöverföringen är alltid mycket långsam.

Vissa hem och flertalet kontor är strukturer med stålramar. Stålet i sådana byggnader kan utgöra störningar i nätverkets radiosignaler och därmed orsaka en försämring i datans överföringshastighet. Försök flytta datorn till andra platser i byggnaden för att se om det förbättrar prestanda.

Datorerna kommunicerar inte med nätverket.

Verifiera att alla inställningar under egenskaper för trådlösa nätverk är korrekta.

• Se till att datorn får en bra signal från åtkomstpunkten eller routern.

• Verifiera med nätverksadministratören som installerade det trådlösa kortet i din bärbara dator att det är kompatibelt med IEEE 802.11 WLAN-standarden som det trådlösa nätverket fungerar under.

• Du kan behöva inaktivera eller avinstallera brandväggsprogrammet för att kunna ansluta.

• Om ditt nätverk använder åtkomstpunkter eller routers, kontrollera alla kablar och se till att strömlysdioden på framsidan på åtkomstpunkten eller routern är grön.

Jag kan inte ansluta till något trådlöst nätverk.

Radio kan ha inaktiverats. Se: Sätta på/stänga av trådlös radio för mer information.

Programmet Intel® PROSet för trådlösa WiFi-anslutningar ber mig om en nyckel när jag försöker ansluta till ett trådlöst nätverk.

Nätverket har säkerhet aktiverat. Se Säkerhet - översikt för mer information.

Det visas inga WiFi-nätverk i listan med tillgängliga nätverk.

Datorn är alltför långt bort från det trådlösa nätverket eller så finns det inga WiFi-nätverk i området.

Hur konfigurerar jag roaming-identitet för flera användare?

Konfigurera roaming-identitet som stödjer flera användare:

Om du använder en profil av typ Före inloggning/gemensam som kräver att roaming-identiteten är baserad på Windows inloggningsreferenser, kan den som skapat profilen lägga till en roaming-identitet som använder %usernamn% och %domain%. Roaming-identiteten analyseras och lämplig inloggningsinformation läggs in i stället för nyckelorden. Detta ger maximal flexibilitet vid konfigureringen av roaming-identiteten samtidigt som det ger flera användare möjlighet att dela profilen.

Se användarhandboken för autentiseringsservern för anvisningar om hur du formaterar en passande roaming-identitet. Möjliga format är:

%domain%\%username%
%username%@%domain%
%username%@%domain%.com
%username%@mynetwork.com

Om Roaming-identitet är avmarkerat, är %domain%\%username% standard.

OBS! Referenser: Detta användarnamn och denna domän måste matcha det användarnamn som administratören anger för autentiseringsservern före klientautentisering. Användarnamnet skiljer mellan versaler och gemener. Detta namn anger den identitet som anges till autentiseraren av autentiseringsprotokollet som arbetar över TLS-tunneln. Denna användares identitet överförs säkert till servern men bara efter det att en krypterad kanal har verifierats och etablerats.