Programinställningar (Administratörsverktyg)

En administratörer kan konfigurera inställningarna i verktyget Intel® PROSet för trådlösa WiFi-anslutningar för att styra hur programmet ska fungera på användarens dator och välja vilken behörighet användarna ska ha för olika aspekter som rör WiFi-anslutningarna. Dessa inställningar har konfigurerats med hjälp av Administratörsverktyg och är inte samma som de som anges på menyn Verktyg.

OBS! Många av dessa inställningar gäller endast för paket som körs på Windows* XP-klient och/eller Windows 7-klient.

Så här öppnar du fönstret

1. Öppna Administratörsverktyg.
  2. Markera för att Skapa ett nytt paket eller Öppna ett befintligt paket.
  3. Klicka på fliken Programinställningar och klicka på Inkludera programinställningar i det här paketet.
  4. Välj de inställningar som du vill använda. Några inställningar kräver mer information.

Beskrivning av programinställningar

Namn Beskrivning

802.1X-autentisering

Tillåt att användaren skapar profiler eller ansluter till nätverk som ger stöd åt följande 802.1X-autentiserings-EAP-typer:

Markera vilka 802.1X-autentiseringstyper för EAP du vill ha aktiverade på användarens dator. EAP LEAP, EAP PEAP, EAP TLS, EAP SIM, EAP TTLS, EAP FAST, EAP AKA.

OBS! Denna inställning gäller endast för paket som körs på Windows* XP-klient och/eller Windows 7-klient.

AAA i kontroll

Informera när ett annat program använder WiFi-kortet

OBS! Den här inställningen gäller endast för paket som körs på Windows* XP-klient.

Kortväxling

Aktivera kortväxling

Den här inställningen framtvingar IT Admin-styrning över WiFi-radion. Om det aktiveras gäller att när en giltig kabelansluten Ethernet-anslutning identifierar verktyget Intel® PROSet för trådlösa WiFi-anslutningar, den kommer då att automatisk stänga alla WiFi-nätverksanslutningar och stänger av WiFi-kortet. Om systemet förlorar sin kabelanslutna Ethernet-anslutning, aktiverar WiFi-anslutningsprogrammet automatiskt WiFi-kortets radio och försöker ansluta till den senast anslutna WiFi-profilen/WiFi-nätverket. Om det senast anslutna nätverket inte är tillgängligt ansluter WiFi-anslutningsprogrammet till första tillgängliga WiFi- nätverk, baserat på standardprofillistan.

OBS! Detta beteende är för systemet som helhet och är inte specifikt för någon användare.

Administratörsverktyg

Tillåt användare att använda Administratörsverktyget.

När rutan är markerad kan användaren nå administratörsverktyget på sin dator, om verktyget är installerat. Avmarkera rutan för att ta bort användarens möjlighet att använda administratörsverktyget.

Starta program automatiskt

Tillåt att användaren startar program vid anslutning.

När den här funktionen aktiveras kan användaren ange ett program som kommer att startas när en viss nätverksprofil ansluter. Användaren väljer profilen och kan sedan ange ett program, en satsfil eller ett skript. Användaren kan exempelvis vilja att en VPN-session (Virtual Private Network) startar automatiskt när den bärbara datorn ansluter till ett visst trådlöst nätverk. Om den här funktionen inte är markerad (inaktiverad) då kan användaren inte ange att ett program ska startas automatiskt när en viss nätverksprofil ansluter.

Program På Växla radio

WiFi på/av

Aktiverar ett tredjepartsprogram för att inaktivera verktyget Intel® PROSet för trådlösa WiFi-anslutningar, knappen Aktivera WiFi/Inaktivera WiFi.

OBS! Den här inställningen gäller endast för paket som körs på Windows* XP-klient.

CCXv4

Cisco Compatible Extensions, version 4, innefattar förbättringar i EAP-FAST. Bland dessa finns alternativ för användarinstruktioner och varningar.

Markera Aktivera CCXv4 om du vill aktivera funktionerna i Cisco Compatible Extensions, version 4 (CCXv4) för EAP-FAST-profiler.

OBS! Funktionen A-ID-grupper (Authority Identifier) för EAP-FAST i Administratörsverktyget finns inte tillgängligt om CCXv4 inte är aktiverat.

Markera vilket av följande som ska aktiveras eller inaktiveras på en användares dator för EAP-FAST PAC-tillhandahållande:

Stäng av frågor och varningar för oautentiserat tillhandahållande: Möjlighet att stänga av frågor och varningar för PAC-autotillhandahållande om det inte finns någon PAC eller om det inte finns någon PAC som matchar det A-ID som skickats av servern som den är ansluten till.

Stäng av frågor vid växling till standardserver (A-ID): Möjlighet att stänga av frågor när en klient påträffar en server som har tillhandahållit en PAC förut, men som inte är markerad just nu som standardservern.

Stäng av oautentiserat tillhandahållande efter PAC tillhandahållits: Möjlighet att stänga av auto-tillhandahållande automatiskt efter det att en PAC för det A-ID har tillhandahållits.

OBS! Den här inställningen gäller endast för paket som körs på Windows* XP-klient.

Varning om certifikatets förfallodatum

Aktivera varning om certifikatets förfallodatum

När detta markeras kan WiFi-anslutningsverktyget varna användare när deras certifikat närmar sig förfallodatum. Med den angivna webbadressen kan certifikatet uppdateras från en certifikatserver. När detta markeras blir följande fält aktiva:

• Antal dagar att uppdatera certifikatet: Detta är antalet dagar före förfallodatum som användaren får varningen.
  • Webbadress för uppdatering av certifikat

OBS! Den här inställningen gäller endast för paket som körs på Windows* XP-klient och Windows 7.

Enhet-till-enhet-nätverk (ad hoc)

Aktivera eller inaktivera huruvida en användare kan antingen skapa profiler av typ Enhet till enhet (ad hoc) eller gå med i nätverk av typ Enhet till enhet (ad hoc).

Markera något av följande för att aktivera eller inaktivera huruvida användaren kan ansluta till enhet-till-enhet-nätverk:

• Aktivera enhet-till-enhet-nätverk

• Aktivera endast säker enhet-till-enhet-nätverksfunktion

• Inaktivera funktion för enhet-till-enhet-nätverk

Markera att antingen tillåta en användare att konfigurera profiler med enhet-till-enhet-inställningar (ad hoc) eller förhindra konfiguration av enhet-till-enhet-profiler (ad hoc).

• Visa programinställningar för enhet-till-enhet

• Dölj programinställningar för enhet-till-enhet

Ta bort läget Enhet-till-enhet (ad hoc) från Allmänna inställningar i Skapa WiFi-profil, markera både Inaktivera enhet-till-enhet-nätverk och Dölj programinställningar för enhet-till-enhet. Detta gör att användare inte kan skapa profiler som stödjer enhet-till-enhet-nätverk (ad hoc).

OBS! Den här inställningen gäller endast för paket som körs på Windows* XP-klient.

Loggning av drivrutinshändelser

Loggning av drivrutinshändelser fångar och loggar händelser som är specifika för drivrutinen. Du kan visa dessa händelser i Loggbok för trådlösa anslutningar. Här kan du välja att aktivera standardloggning eller felsökningsloggning. Se Inställningar för Loggbok för trådlösa anslutningar

Aktivera loggning av drivrutinshändelse

• Standardloggning
  • Felsökningsloggning

Importera och exportera

Aktivera profiler som ska importeras och exporteras

Markera för att tillåta att profiler importeras från eller exporteras till en användares dator. Om det aktiveras här då importeras de profiler som placeras i mappen för automatisk import automatiskt.

Inställningar för Intel® Active Management Technology

• Användarnamn
  • Lösenord

Ange användarnamn och lösenord för att åsidosätta de standardnamn som används av Intel® Active Management Technology för att synkronisera profilerna för verktyget Intel® PROSet för trådlösa WiFi-anslutningar.

Intel® My WiFi-teknik (MWT)

Aktivera Intel® MWT cellvidarebefordran för API

Klicka för att göra det möjligt för ett tredjepartsprogram att använda Intel® MWT cellvidarebefordran för API av IP-paket för att skapa en brygga för ett Intel® MWT-nätverk som använder en BSS-anslutning.

OBS! Denna inställning gäller endast för Windows* 7-klient.

Upprätthåll anslutning

Dölj inställningen upprätthåll anslutning för användarprofiler

Markera för att dölja alternativet Upprätthåll anslutning i Avancerade inställningar i Skapa WiFi-profil. Alternativet upprätthåll anslutning upprätthåller WiFi-anslutningen med en användarprofil efter utloggning.

OBS! Det går att använda alternativet Upprätthåll anslutning med Nortel VPN-klient när den är konfigurerad för Logoff on Connect (Utloggning vid anslutning).

OBS! Den här inställningen gäller endast för paket som körs på Windows* XP-klient.

Behåll smartkortanslutning

Upprätthåll anslutning om smartkort är otillgängligt

Markera om du vill behålla anslutningen om smartkortet tas ut när den trådlösa enheten är ansluten till ett nätverk som använder smartkortreferenser. Standardbeteendet för WiFi-anslutningsprogrammet är att stänga den anslutning som använder smartkortreferenser om smartkortet avlägsnas. När du slår på den här funktionen orsakar det att anslutningen förblir ansluten (såvida det inte behövs omautentisering av någon annan orsak). Välj att upprätthålla en anslutning om smartkortet tas ut medan datorn är ansluten till ett nätverk med hjälp av smartkort/SIM.

OBS! Den här inställningen gäller endast för paket som körs på Windows* XP-klient.

Meddelande på växlande av radio

Aktivera växlingsmeddelandet för WiFi-kontroll på en användares dator

Markera för att aktivera ett tredjepartsprogram som ska informera en användare om att knappen WiFi på/av i verktyget Intel® PROSet för trådlösa WiFi-anslutningar är inaktiverad.

OBS! Den här inställningen gäller endast för paket som körs på Windows* XP-klient.

Samexistens med Microsoft Windows* XP

Gör det möjligt för Microsoft Wireless Zero Configuration och Intel® PROSet för trådlösa WiFi-anslutningar att förekomma samtidigt i detta system.

Markera om du vill förhindra att Microsoft Windows XP Wireless Zero Configuration inaktiveras när verktyget Intel® PROSet för trådlösa WiFi-anslutningar aktiveras. Markera för att tillåta samexistens.

OBS! Den här inställningen gäller endast för paket som körs på Windows* XP-klient.

Önskad profil

Aktivera önskad profil

Vanligtvis försöker WiFi-kortet alltid att ansluta med den anslutningsprofil som användes senast. När du väljer Aktivera önskad profil leder det till att kortet försöker ansluta till den önskade profilen. Den önskade profilen visas längst upp i profillistan. Om anslutningen inte är framgångsrik när önskad profil används då försöker kortet att ansluta med den senaste anslutningsprofilen (under förutsättning att den inte är densamma som den önskade profilen).

Beständig anslutning

Markera Kontrollera att beständig anslutning och datorpolicy uppdateras före användarinloggning.

OBS! Uppdatering av principer kan försena inloggningsskärmen i upp till två minuter.

OBS! Den här inställningen gäller endast för paket som körs på Windows* XP-klient.

Cisco-läge för förinloggning

Aktivera Cisco-läge under förinloggning

Cisco-åtkomstpunkter kan stödja flera WiFi-nätverksnamn (SSID), men skickar bara ut ett. För att ansluta till en sådan åtkomstpunkt görs ett försök att ansluta med varje profil. Detta läge att ansluta till varje profil kallas för Cisco-läge. Standard är aktiverat. Avmarkera för att inaktivera.

OBS! Anslutning före inloggning kan öka anslutningstiden, om denna inställning är aktiverad.

OBS! Den här inställningen gäller endast för paket som körs på Windows* XP-klient.

Profilanslutning

Inaktivera användarprofilbyte

Detta ger kontroll över användaranslutning till administratörsprofiler. När du lämnar den här inställningen Av kan användaren ansluta till både användar- och administratörsprofiler. När den är på kan användaren endast ansluta till administratörsprofiler och administratören väljer vilka administratörsprofiler som finns tillgängliga för användaren, enligt följande:

• Tillåt användaren att ansluta till alla administratörsprofiler

• Tillåt endast att användaren ansluter till den första administratörsprofilen

OBS! Denna inställning gäller endast för paket som körs på Windows* XP-klient och/eller Windows 7-klient.

Säkerhetsnivå

Markera säkerhetsnivån på en användares dator

Användaren kan endast ansluta till profiler med den här säkerhetsnivån.

• Tillåt endast användaren att ansluta till nätverk med Personlig säkerhet.

OBS! Denna inställning gäller endast för paket som körs på Windows* XP-klient och/eller Windows 7-klient.

Meddelande om delad mapp

Markera inställningen för meddelande om delad mapp på en användares dator.

• Ta bort delning automatiskt för delade mappar under en anslutning tilll oskyddat nätverk.

• Inaktivera detta meddelande.

• Upplys vid anslutning till osäkert nätverk (standard).

OBS! Den här inställningen gäller endast för paket som körs på Windows* XP-klient.

Enkel inloggning

Markera vilka administratörsprofiltyper som är aktiverade på en användardator.

Enkel inloggning:

• Beständig anslutning: Profiler är aktiva under start och när ingen användare är inloggad på datorn.

• Anslutning före inloggning eller gemensam anslutning: Profiler aktiveras omedelbart efter det att en användare loggat in på datorn.

Om förinloggningsfunktioner installerats är profilen aktiv under inloggningen. Om förinloggningsfunktioner inte installerats är profilen gemensam och blir aktiv i början av användarsessionen.

Administratörsprofiler placeras längst upp (eller längst ner) i användarens profillista. Användaren kan inte ändra eller ta bort dessa profiler.

OBS! Denna inställning gäller endast för paket som körs på Windows* XP-klient och/eller Windows 7-klient.

Supportinformation

Ange vilken supportinformation som ska visas i rutan Om i WiFi-anslutningsprogrammet.

• Support URL: Ange den webbplats för supportcenter som du vill att dina kunder ska använda för teknisk support.

• Supporttelefonnummer: Ange det telefonnummer som du vill att dina kunder ska ringa för teknisk support.

VoIP (Voice over IP)

Aktiverar tredjepartsprogram för att använda VoIP-programmet på en användares dator. Standardinställningen aktiverar den här funktionen.

Wi-Fi Protected Setup*

Det går att konfigurera WiFi-anslutningsprogrammet så att det fungerar som en registreringsfunktion för åtkomstpunkter som stöder Wi-Fi Protected Setup*. Registreringsfunktionen överför på ett säkert sätt åtkomstpunktens nyckelord eller lösenord automatiskt eller manuellt med en USB flash-enhet eller annan extern enhet.

• Aktivera registrering av andra enheter (standard).

Markera Aktivera registrering av andra enheter för att göra det möjligt för verktyget för WiFi-anslutningar att registrera andra enheter.

OBS! Den här inställningen gäller endast för paket som körs på Windows* XP-klient.

WiFi-hanteraren

Markera vilken WiFi-hanterare som styr en användares trådlösa anslutningar. Använd antingen den tidigare inloggade användarens WiFi-hanterare eller låt varje användare markera den WiFi-hanterare de vill ha.

• Låt alla användare växla mellan programvaran för Intel® PROSet för trådlösa anslutningar och Microsoft Windows* XP Wireless Zero Configuration efter inloggning.
  • WiFi-hanteraren vid inloggning fastställs av den WiFi-hanterare som var aktiv när den sista användaren loggade ut.

OBS! Den här inställningen gäller endast för paket som körs på Windows* XP-klient.

WiFi på/av

Styr den trådlösa radion.

• Ingen ändring: Radion är inte på eller av.
  • Stäng av WiFi: Den här administratörsprofilen stänger av radion.
  • Aktivera WiFi: Den här administratörsprofilen slår på radion.
  • Stäng endast av 802.11a-radio: Detta kan väljas om Aktivera WiFi har aktiverats.
  • Inaktivera WiFi på/av-val: Markera för att förhindra att en användare når kontrollen WiFi på/av i huvudfönstret för verktyget för WiFi-anslutningar eller menyn från Aktivitetsfältet. Om användare försöker aktivera eller stänga av radiokontrollen informeras de om att funktionen har inaktiverats av administratören.
  • Lägg till 802.11a Radio på/av-val: Markera för att låta användare slå på/av 802.11a-radion separat från 802.11b/g-radion. Om du markerar detta blir alternativet Inaktivera 802.11a Radio på/av-val tillgängligt. Markera detta för att visa kontrollen 802.11a radio på/av, men inaktivera den. På det här sättet ger du användaren egen kontroll över radio.

När denna funktion installerats på en användares dator följer du dessa anvisningar för att slå på eller av 802.11a-radiokontrollen.

Stäng av 802.11a-radion så här:

1. I huvudfönstret för WiFi-anslutningsprogrammet klickar du på knappen WiFi På. Listan med radioalternativ visas.
  2. Markera 802.11a Radio Av. 802.11a-radion är inte längre aktiv.

Aktivera 802.11a-radion så här:

1. I huvudfönstret för WiFi-anslutningsprogrammet klickar du på knappen 802.11a Radio Av. Listan med radioalternativ visas.
  2. Välj Aktivera WiFi. 802.11a-radion är nu aktiv.

OBS! Denna inställning gäller endast för paket som körs på Windows* XP-klient och/eller Windows 7-klient.

Inställningar för Loggbok för trådlösa anslutningar

Inställningar för Loggbok för trådlösa anslutningar

Aktivera loggning av trådlösa händelser

Den här funktionen skapar loggfiler för trådlösa händelser i klientsystemet, som sedan kan kopieras till en nätverksfilserver eller någon annan stans. Standard är att loggning av trådlösa händelser är avstängt. När du har klickat på Aktivera loggning av trådlösa händelser aktiveras Inställningar.

Klicka på Inställningar för att öppna ett fönster för loggfilsinställningar.

Fliken Allmänt

• Ange den mapp som den trådlösa loggfilen ska skrivas till: Ange en absolut plats i klientsystemet.
  • Prefix för loggfilsnamn: Detta är namnet på loggfilen. Namnet är: <Datornamn_Användardomän>.
  • Maximal loggfilsstorlek: I syfte att förhindra att loggfiler blir alltför stora skapas nya loggfiler när den aktuella loggfilen överskrider angiven storlek i MB. Standardstorleken för filen är 1 MB. Du kan välja en filstorlek på upp till 10 MB, i ökningar på 1 MB.

Fliken loggfilskopiering

• Aktivera loggfilskopiering: Med den här funktionen kan du få klientloggfilerna kopierade till en annan plats.
  • Kopiera loggfiler till följande plats: Ange var loggfilerna ska kopieras. Detta är vanligtvis en admin-server.
  • Välj kopieringsfrekvens från följande: Du har följande två möjligheter för kopieringsfrekvensen.
    • Kopiera alla tidigare loggfiler när en ny loggfil skapas.
    • Kopiera alla tidigare loggfiler varje angivet antal dagar: Välj antalet dagar. Detta värde kan vara mellan 1 och 30 dagar. Standardvärdet är sju dagar.

Fliken Loggfilsborttagning

Välj bland följande när du ska ta bort gamla loggfiler:

• Ta aldrig bort gamla loggfiler.
  • Ta bort gamla loggfiler när något av de markerade villkoren uppfylls:
    • Ta bort gamla loggfiler varje angivet antal dagar: Detta värde kan vara mellan 1 och 30.
    • Ta bort gamla loggfiler när total storlek på loggfiler överskrider: Detta värde kan vara mellan 1 och 10 MB i ökningar på ett megabyte.
    • Ta bort gamla loggfiler efter varje lyckad loggfilskopiering.

Stäng

Stänger Administratörsverktyget.