Intel® Felsökning för trådlösa anslutningar (menyn verktyg)

Fönstret Intel® felsökning för trådlösa anslutningar
Använda Intel® Felsökning för trådlösa anslutningar
Åtgärda fel

Intel® Felsökning för trådlösa anslutningar är ett program som kan hjälpa dig att lösa anslutningsproblem för WiFi-nätverk. När ett anslutningsproblem upptäcks visas ett varningsmeddelande i det nedre högra hörnet på skrivbordet. När du har klickat på skrivbordmeddelandet visas ett diagnosmeddelande med de rekommenderade stegen för hur du löser det anslutningsproblem som uppstått. Om ett anslutningsproblem exempelvis uppstod på grund av ett ogiltigt lösenord startas programmet Profilhanteraren när du klickar på en hyperlänk som visas, vilket ger dig möjlighet att ange det korrekta lösenordet.

Intel® felsökning för trådlösa anslutningar stöds i Microsoft Windows* XP och Windows 7.

Så här öppnar du fönstret

Klicka på Intel® felsökning för trådlösa anslutningar på menyn verktyg.

Fönstret Intel® felsökning för trådlösa anslutningar

Intel® Felsökning för trådlösa anslutningar består av två rutor. Den vänstra rutan visar en lista med tillgängliga verktyg. Det högra fönstret visar det aktuella anslutningsproblemet och är uppdelat i två sektioner: felmeddelandet och den rekommenderade åtgärden. Den rekommenderade åtgärden innehåller beskrivningar om tillgängliga hjälpprogram och hjälper till att lösa det associerade anslutningsproblemet. Om du klickar på en hjälplänk visas tillhörande hjälptext i ett fönster. Om du klickar på länken för den föreslagna lösningen, startas ett program för att lösa anslutningsproblemet.

Namn

Beskrivning

Menyalternativ

Arkiv

Loggbok för trådlösa anslutningar: Startar Loggbok för trådlösa anslutningar. Kan även väljas i den vänstra rutan.

Inaktivera meddelande/Aktivera meddelande: Markera om du vill inaktivera eller aktivera varningsmeddelanden. Kan även väljas i den vänstra rutan.

Avsluta: Klicka för att avsluta programmet Intel® Felsökning för trådlösa anslutningar.

Visa

Tidigare: Visar eller tar bort tidigare data på högerpanelen i Intel® Felsökning för trådlösa anslutningar.

Verktyg

Verktyget Manuell diagnostik: Kör diagnostiskt test för att verifiera att ditt WiFi-kort fungerar. Se Verktyget Manuell diagnostik för mer information.

Hjälp

Hjälp för Intel® Felsökning för trådlösa anslutningar: Visar online-hjälp för Intel® Felsökning för trådlösa anslutningar.

Om: Visar versionsinformation för Intel® Felsökning för trådlösa anslutningar.

Tillgänglig hjälp

Datum, tid och felmeddelande:

• Felbeskrivning.
  • Länk för att lösa fel (om sådan finns tillgänglig) Se Åtgärda fel nedan.
  • Länk till rekommenderade steg för hur du åtgärdar felet.

Tidigare

Upprätthåller en lista med de fem senaste varningarna. Varningarna visas i kronologisk ordning, med den senaste varningen överst i listan.

Använda Intel® Felsökning för trådlösa anslutningar

Öppna verktyget Intel® PROSet för trådlösa WiFi-anslutningar. Klicka på Intel® Felsökning för trådlösa anslutningar på verktyg-menyn.

Åtgärda fel

Använd följande rekommendationer för att åtgärda identifierade WiFi-nätverksanslutningsproblem.

Mottog ingen IP-adress
Ad hoc-nätverket är inaktivt och inga peer har anslutit till nätverket
Ad hoc-nätverket är inaktivt och alla peer har lämnat nätverket
Du är ansluten till ett nätverk med standard nätverksnamn (SSID) Nätverket och/eller åtkomstpunkten går inte att konfigurera med säkerhet
Du är ansluten till ett nätverk som inte är konfigurerat med säkerhet och det har upptäckts delade mappar i ditt system
Det trådlösa nätverkskortet i systemet är inaktiverat
Upptäckte inget trådlöst nätverkskort i systemet
Ingen drivrutin har installerats för trådlöst nätverkskort
Skadad drivrutin för trådlöst nätverkskort
Kortdrivrutinen är inte laddad
Frånkoppling från åtkomstpunkt

Om du är en avancerad användare eller administratör använder du dessa felmeddelanden för att diagnostisera problem i dina nätverksprofiler för trådlös anslutning.

Det gick inte att starta programmet
Hittade inget certifikat
Autentisering misslyckades på grund av ogiltigt användarnamn
Autentisering misslyckades på grund av ogiltiga användarreferenser
Autentisering misslyckades på grund av ogiltigt användarcertifikat
Ditt certifikat utgår snart
Autentisering misslyckades på grund av ogiltig serveridentitet
Autentisering misslyckades på grund av ogiltiga serverreferenser
Autentisering misslyckades på grund av ogiltigt servercertifikat
Autentisering misslyckades på grund av att AAA-servern är otillgänglig
AAA-servern avvisade EAP-metoden
Felaktig PIN-kod för hämtning av certifikat
Fel uppstod därför att GSM-kortet oväntat togs bort
Smartkortet togs oväntat bort
Autentisering misslyckades på grund av att tidsgränsen nåddes
En administratörsprofil kunde inte autentisera
Det gick inte att autentisera administratörsprofilen på grund av ogiltigt certifikat
Administratörsprofil mottog ingen IP-adress

Mottog ingen IP-adress

WiFi-kortet kunde inte få en giltig IP-adress. Lösenordet eller krypteringsnyckeln för trådlös säkerhet överensstämmer inte med det som används av åtkomstpunkten. Andra orsaker är: det trådlösa nätverket kräver en statisk IP-adress, det har uppstått ett problem med DHCP-servern eller ett allmänt nätverksproblem.

Avmarkera detta meddelande:

Ad hoc-nätverket är inaktivt och inga peer har anslutit till nätverket

Om du skapar ett ad hoc-nätverk och inga peers ansluter till det ad hoc-nätverket i två minuter, då informerar denna varning dig om att ad hoc-nätverket är inaktivt.

Detta varningsmeddelande aktiveras eller inaktiveras i Programinställningar.

Avmarkera detta meddelande:

1. Välj Programinställningar på Verktyg-menyn.
  2. Rulla ner för att hitta Meddelande om Enhet-till-enhet-nätverk (ad hoc).
  3. Avmarkera Informera när inga peer har anslutits till ad hoc-nätverket.
  4. Klicka på OK för att spara inställningarna och gå tillbaka till huvudfönstret för WiFi-anslutningsprogrammet.

Ad hoc-nätverket är inaktivt och alla peer har lämnat nätverket

Om du skapar eller ansluter till ett ad hoc-nätverk med andra deltagare informerar dig detta meddelande när någon eller alla deltagare har lämnat ad hoc-nätverket.

Detta varningsmeddelande anges i Programinställningar.

Avmarkera detta meddelande:

1. Välj Programinställningar på Verktyg-menyn.
  2. Rulla ner för att hitta Meddelande om Enhet-till-enhet-nätverk (ad hoc).
  3. Avmarkera Informera när alla peer har lämnat ad hoc-nätverket.
  4. Klicka på OK för att spara inställningarna och gå tillbaka till huvudfönstret för WiFi-anslutningsprogrammet.

Du är ansluten till ett nätverk med standard nätverksnamn (SSID) Nätverket och/eller åtkomstpunkten går inte att konfigurera med säkerhet

Det kan innebära ett säkerhetsproblem att ansluta till en åtkomstpunkt som använder ett standard nätverksnamn (SSID). Denna åtkomstpunkt använder vanligtvis all standardsäkerhet och alla hanteringsinställningar (t.ex. öppen autentisering, standard-IP-adress, användarnamn och/eller lösenord). Om detta är ett personligt nätverk ändrar du nätverksnamnet och säkerhetsinställningarna för att förbättra nätverkssäkerheten.

Detta varningsmeddelande aktiveras eller inaktiveras i Programinställningar.

Avmarkera detta meddelande:

1. Välj Programinställningar på Verktyg-menyn.
  2. Rulla ner för att hitta Meddelande om nätverksnamn (SSID).
  3. Avmarkera Informera vid anslutning till nätverk med standard-SSID-namn.
  4. Klicka på OK för att spara inställningarna och gå tillbaka till huvudfönstret för WiFi-anslutningsprogrammet.

Du är ansluten till ett nätverk som inte är konfigurerat med säkerhet och det har upptäckts delade mappar i ditt system

Fil- och skrivardelning gör det möjligt för andra datorer i ett nätverk att nå resurser på datorn. Du ska vara försiktig när du använder din trådlösa bärbara dator med fil- och skrivardelning aktiverat.

Om du varnas när du ansluter till ett trådlöst LAN med delade mappar kan du inaktivera detta meddelande. Se Programinställningar.

Nollställ detta meddelande och återställ nätverksdelade mappar vid frånkoppling:

1. Välj Programinställningar på Verktyg-menyn.
  2. Rulla ner för att hitta Meddelande om delad mapp.
  3. Markera Inaktivera detta meddelande för att lämna de mappar som du delar för närvarande varje gång du ansluter till ett öppet/osäkert nätverk.
  4. Klicka på OK för att spara inställningarna och gå tillbaka till huvudfönstret för WiFi-anslutningsprogrammet.

Det trådlösa nätverkskortet i systemet är inaktiverat

Aktivera WiFi-kortet.

1. Högerklicka på Den här datorn.
  2. Välj Egenskaper.
  3. Klicka på Maskinvara.
  4. Klicka på Enhetshanteraren.
  5. Dubbelklicka på Nätverkskort.
  6. Högerklicka på kortet Intel® PRO för trådlösa anslutningar i listan.
  7. Klicka på Aktivera.
  8. Klicka på Arkiv > Avsluta för att stänga Enhetshanteraren.
  9. Klicka på OK för att stänga Systemegenskaper.

Upptäckte inget trådlöst nätverkskort i systemet

Systemet kunde inte hitta något WiFi-kort från Intel i systemet. Kortet kan ha tagits ut eller så har det inte installerats.

Verifiera först om det finns ett WiFi-kort i listan i Enhetshanteraren:

1. Högerklicka på Den här datorn.
  2. Välj Egenskaper.
  3. Klicka på Maskinvara.
  4. Klicka på Enhetshanteraren.
  5. Dubbelklicka på Nätverkskort.

Om det finns ett kort av typ Intel® PRO för trådlösa anslutningar, uppdatera drivrutinen från Intel Corporations supportwebbplats på www.intel.com/support/. Om det inte finns ett kort av typ Intel® PRO för trådlösa anslutningar, kontakta datortillverkaren.

Upptäckte ingen drivrutin för trådlöst nätverkskort i systemet

Systemet kunde inte hitta något WiFi-kort från Intel i systemet. Du kanske behöver uppdatera drivrutinen för WiFi-kortet.

Verifiera först om det finns ett WiFi-kort i listan i Enhetshanteraren:

1. Högerklicka på Den här datorn.
  2. Välj Egenskaper.
  3. Klicka på Maskinvara.
  4. Klicka på Enhetshanteraren.
  5. Dubbelklicka på Nätverkskort.

Om WiFi-kortet finns med på listan:

1. Gå till Start > Kontrollpanelen > Lägg till eller ta bort program.
  2. Välj programvaran för Intel® PROSet för trådlösa WiFi-anslutningar.
  3. Klicka på Ändra.
  4. Välj reparera.
  5. Klicka på Nästa.

Om dessa steg inte löser problemet, hämta och installera den senaste programvaran för det trådlösa kortet från Intel på supportwebbplatsen för Intel www.intel.com/support/. Om det inte finns ett kort av typ Intel® PRO för trådlösa anslutningar, kontakta datortillverkaren.

Skadad drivrutin för trådlöst nätverkskort

Systemet upptäckte att nätverksdrivrutinen är skadad. Du måste uppdatera drivrutinen för WiFi-kortet.

1. Högerklicka på nätverkskortet Intel® PRO för trådlösa anslutningar som finns installerat i datorn.
  2. Klicka på Uppdatera drivrutin. Guiden Uppdatera maskinvara öppnas.
  3. På skärmen Guiden Uppgradera maskinvara klickar du på Ja, bara denna gången.
  4. Klicka på Nästa.
  5. Klicka på Installera programvaran automatiskt. Eller om du vet var drivrutinen finns klickar du på Installera från lista eller angiven plats.

Om det finns ett kort av typ Intel® PRO för trådlösa anslutningar, uppdatera drivrutinen från Intel Corporations supportwebbplats på www.intel.com/support/. Om det inte finns ett kort av typ Intel® PRO för trådlösa anslutningar, kontakta datortillverkaren.

Om du får meddelandet Guiden Uppgradera maskinvara kan inte fortsätta ska du kontakta Intels supportwebbplats på www.intel.com/support/.

Kortdrivrutinen är inte laddad

Systemet upptäckte att drivrutinen för WiFi-kortet inte har laddats. Du måste installera/uppdatera drivrutinen för WiFi-kortet.

1. Högerklicka på nätverkskortet Intel® PRO för trådlösa anslutningar som finns installerat i datorn.
  2. Klicka på Uppdatera drivrutin. Guiden Uppdatera maskinvara öppnas.
  3. På skärmen Guiden Uppgradera maskinvara klickar du på Ja, bara denna gången.
  4. Klicka på Nästa.
  5. Klicka på Installera programvaran automatiskt. Eller om du vet var drivrutinen finns klickar du på Installera från lista eller angiven plats.

Om det finns ett kort av typ Intel® PRO för trådlösa anslutningar, uppdatera drivrutinen från Intel Corporations supportwebbplats på www.intel.com/support/. Om det inte finns ett kort av typ Intel® PRO för trådlösa anslutningar, kontakta datortillverkaren.

Om du får meddelandet Guiden Uppgradera maskinvara kan inte fortsätta ska du kontakta Intels supportwebbplats på www.intel.com/support/.

Frånkoppling från åtkomstpunkt

Följande felmeddelanden visas när WiFi-kortet frånkopplas från nätverkets åtkomstpunkt.

Frånkoppling från åtkomstpunkt på grund av misslyckad association.
Frånkoppling från åtkomstpunkt på grund av autentiseringsfel.
Frånkoppling från åtkomstpunkt på grund av TKIP MIC-fel (Michael Integrity Check).
Frånkoppling från åtkomstpunkt på grund av icke-autentiseringsfel för klass 2-ramar.
Frånkoppling från åtkomstpunkt på grund av icke-associeringsfel för klass 3-ramar.
Frånkoppling från åtkomstpunkt på grund av återassocieringsfel.
Frånkoppling från åtkomstpunkt på grund av informationselementfel.
Frånkoppling från åtkomstpunkt på grund av EAPOL-nyckelprotokoll för fyrvägs handskakningsfel.
Frånkoppling från åtkomstpunkt på grund av 802.1X-autentiseringsfel.

Rekommenderad åtgärd:

Återanslut manuellt eller verifiera de nätverksinställningar som lagras i profilen och ta sedan bort åtkomstpunkten från undantagslistan. Exempelvis kan du i huvudfönstret för WiFi-anslutningsprogrammet klicka på Profiler för att öppna profillistan. Markera profilen och klicka på Anslut.

Det gick inte att starta programmet

Kunde inte hitta det program du angav för start när den här profilen anslöts. Bekräfta sökvägen och filnamnet i Avancerade inställningar i Profilguiden.

Bekräfta sökväg och filnamn så här:

1. Från huvudfönstret för WiFi-anslutningsprogrammet klickar du på Profiler.
  2. Välj profilen.
  3. Klicka på Egenskaper.
  4. Klicka på Avancerat.
  5. Klicka på Starta program automatiskt.
  6. Klicka på Aktivera Starta program automatiskt. Bekräfta att filnamn och filsökväg är korrekta.
  7. Stäng Avancerade inställningar genom att klicka på OK
  8. Klicka på OK för att stänga Allmänna inställningar och gå tillbaka till profillistan.

Hittade inget certifikat

Detta fel kan uppstå om ett maskincertifikat eller ett användarcertifikat inte hittades i det relevanta certifikatarkivet. Lös problemet genom att utföra följande steg:

1. Verifiera att det finns ett giltigt maskin- eller användarcertifikat med i maskin- eller användarcertifikatarkivet, beroende på den typ av profil du använder.
  2. Om det inte finns ett giltigt certifikat i arkivet, begär ett giltigt maskin- eller användarcertifikat från domänens certifikatutfärdare (CA). Observera att datorn måste ansluta till en domän för att kunna få ett maskincertifikat från domänens certifikatutfärdare.
  3. Kontakta administratören om hjälp.

Autentisering misslyckades på grund av ogiltigt användarnamn: Ange användarnamnet igen

Det här autentiseringsfelet kan orsakas av ett ogiltigt användarnamn vid användning av antingen en TTLS-, PEAP-, LEAP-, EAP-SIM- eller EAP-AKA-profil.

Åtgärda detta fel genom att använda följande steg:

1. Markera lämplig profil i profillistan.
  2. Klicka på Egenskaper.
  3. Klicka på Nästa.
  4. Markera tillämplig 802.1X-autentiseringstyp.
  5. Spara inställningarna genom att klicka på OK.

Autentisering misslyckades på grund av ogiltiga användarreferenser: Ange referenser igen

Detta autentiseringsfel kan orsakas av ogiltiga användarreferenser vid användning av antingen TTLS-, PEAP- eller LEAP-profil.

Åtgärda detta fel genom att använda följande steg:

1. Markera lämplig profil i profillistan.
  2. Öppna Allmänna inställningar genom att klicka på Egenskaper.
  3. Klicka på Nästa för att öppna Säkerhetsinställningar. Företagssäkerhet är markerat.
  4. 802.1X-autentiseringstypen ska vara markerad.
  5. Spara inställningarna genom att klicka på OK.

Autentisering misslyckades på grund av ogiltigt användarcertifikat: Markera ett annat certifikat

Detta autentiseringsfel kan orsakas av ett ogiltigt användarcertifikat.

Åtgärda detta fel genom att använda följande steg:

1. Markera lämplig profil i profillistan.
  2. Öppna Allmänna inställningar genom att klicka på Egenskaper.
  3. Klicka på Nästa för att öppna Säkerhetsinställningar. Företagssäkerhet är markerat.
  4. Markera tillämplig autentiseringstyp.
  5. För TLS-användare: Du kan markera Använd certifikatet som utfärdats till den här datorn. Du kan också klicka på Använd ett certifikat på den här datorn. Klicka på Välj och markera ett annat användarcertifikat i listan med installerade certifikat.
  6. Klicka på OK.
  7. Spara inställningarna genom att klicka på OK.

OBS! Certifikat: Den angivna identiteten bör matcha den som certifikatet är utfärdat till och bör registreras på autentiseringsservern (t.ex. RADIUS-servern) som används av autentiseraren. Ditt certifikat måste vara giltigt vad gäller autentiseringsservern. Detta krav beror på autentiseringsservern och innebär i allmänhet att autentiseringsservern måste känna till certifikatutfärdaren som en Certifikatutfärdare (CA). Du bör vara inloggad med samma användarnamn som du använde när certifikatet installerades.

Ditt certifikat utgår snart

Detta meddelande skickas endast till användare av Windows* XP. Det här certifikatet som du använder i din profil utgår snart. Det här meddelandet innebär inte anslutningsfel utan är snarare en varning som är avsedd att hjälpa dig att undvika anslutningsfel i framtiden. Det är administratören som anger den tid som finns kvar från när det här meddelandet först visas tills dess att certifikatet utgår. Åtgärda detta fel genom att använda följande steg:

1. I fönstret Intel® Felsökning för trådlösa anslutningar klickar du på länken för att uppdatera certifikatet.

Kontakta administratören om du inte kan få ett nytt certifikat.

Det gick inte att autentisera administratörsprofilen på grund av ogiltigt certifikat

Detta meddelande gäller endast Windows* XP-profiler. Det gick inte att autentisera den här administratörsprofilen på grund av ogiltigt certifikat. Detta fel kan gälla maskincertifikat, användarcertifikat och smartkort. Detta fel kan uppstå på grund av en av följande orsaker:

Lösningen till detta fel varierar, beroende på orsaken. Använd ett giltigt certifikat för att lösa det här problemet.

Autentisering misslyckades på grund av ogiltig serveridentitet: Ange servernamn igen

Detta autentiseringsfel kan orsakas av ogiltig serveridentitetsinformation.

Åtgärda detta fel genom att använda följande steg:

1. Markera lämplig profil i profillistan.
  2. Öppna Allmänna inställningar genom att klicka på Egenskaper.
  3. Klicka på Nästa för att öppna Säkerhetsinställningar. Företagssäkerhet är markerat.
  4. Klicka på Nästa.
  5. På den här skärmen gäller att om du har markerat Validera servercertifikat ska du försäkra dig om att du har valt korrekt utfärdare under den nedrullningsbara menyn Certifikatutfärdare. Eller, om du har markerat Ange server eller certfikatnamn, ska du se till att du har angett ett giltigt server- eller certifikatnamn. Eller om du har valt Vilken betrodd CA som helst ska du se till att certifikatet för CA har installerats i arkivet Betrodd rotcertifikatutfärdare.
  6. Spara inställningarna genom att klicka på OK.

Autentisering misslyckades på grund av ogiltiga serverreferenser: Ange serverreferenser igen

Detta autentiseringsfel kan orsakas av ogiltig referens för server (domän).

Åtgärda detta fel genom att använda följande steg:

1. Markera lämplig profil i profillistan.
  2. Öppna Allmänna inställningar genom att klicka på Egenskaper.
  3. Klicka på Nästa för att öppna Säkerhetsinställningar. Företagssäkerhet är markerat.
  4. Markera tillämplig 802.1X-autentiseringstyp.
  5. Spara inställningarna genom att klicka på OK.

Autentisering misslyckades på grund av ogiltigt servercertifikat: Markera ett annat certifikat

Detta autentiseringsfel kan orsakas av ett ogiltigt servercertifikat.

Åtgärda detta fel genom att använda följande steg:

1. Markera lämplig profil i profillistan.
  2. Klicka på Egenskaper.
  3. Klicka på Nästa för att öppna Säkerhetsinställningar. Företagssäkerhet är markerat.
  4. Markera tillämplig 802.1X-autentiseringstyp.
  1. Spara inställningarna genom att klicka på OK.

OBS! Certifikat: Den angivna identiteten bör matcha den som certifikatet är utfärdat till och bör registreras på autentiseringsservern (t.ex. RADIUS-servern) som används av autentiseraren. Ditt certifikat måste vara giltigt vad gäller autentiseringsservern. Detta krav beror på autentiseringsservern och innebär i allmänhet att autentiseringsservern måste känna till certifikatutfärdaren som en Certifikatutfärdare (CA). Du bör vara inloggad med samma användarnamn som du använde när certifikatet installerades.

Autentisering misslyckades på grund av att AAA-servern är otillgänglig

WiFi-kortet är associerat med åtkomstpunkten, men det går inte att slutföra 802.1X-autentiseringen på grund av svar från autentiseringsservern.

Åtgärda detta fel genom att använda följande steg:

1. Markera profilen
  2. Klicka på Anslut och försök associera med nätverket och autentisera med servern.

AAA-servern avvisade EAP-metoden

Detta fel inträffar när AAA-servern inte accepterar den konfigurerade autentiseringen.

Åtgärda detta fel genom att använda följande steg:

1. Öppna WiFi-anslutningsprogrammet genom att dubbelklicka på ikonen i Aktivitetsfältet.
  2. Klicka på Profiler... i huvudfönstret för verktyget för trådlösa anslutningar.
  3. Markera den associerade eller senast använda profilen i profillistan.
  4. Öppna Allmänna inställningar genom att klicka på Egenskaper.
  5. Klicka på Nästa för att öppna Säkerhetsinställningar.
  6. Kontrollera att Aktivera 802.1X är markerat.
  7. Kontrollera att rätt autentiseringstyp har valts.
  8. Ange nödvändig säkerhetsinformation.
  9. Klicka på OK. Profilen tillämpas igen. WiFi-anslutningsprogrammet försöker ansluta till det trådlösa nätverket.

Felaktig PIN-kod för hämtning av certifikat: Ange PIN-kod igen

Certifikathämtningen misslyckades på grund av felaktig PIN-kod.

Rekommenderad åtgärd: Ange korrekt PIN-kod.

Fel uppstod därför att GSM-kortet oväntat togs bort

Detta fel uppstår när SIM- eller USIM-kortläsaren eller kortet inte är helt isatta eller oväntat tas ut ur den bärbara datorn, medan den är ansluten till EAP-SIM- eller EAP-AKA-profilen.

Åtgärda detta fel genom att använda följande steg:

1. Sätt tillbaka kortet/läsaren.
  2. Dubbelklicka på ikonen för programvaran för Intel® PROSet för trådlösa WiFi-anslutningar i skärmens nedre högra hörn.
  3. Markera den associerade eller senast använda profilen i profillistan.
  4. Klicka på Anslut. Profilen tillämpas nu igen. WiFi-anslutningsprogrammet försöker ansluta till det trådlösa nätverket.

Smartkortet togs oväntat bort

Detta fel uppstod därför att smartkortet oväntat togs bort.

Åtgärda detta fel genom att använda följande steg:

1. Sätt i smartkortet.
  2. Markera autentiseringsprofilen 802.1X EAP-SIM.
  3. Klicka på Anslut och gör ett försök att associera med nätverket.

Autentisering misslyckades på grund av att tidsgränsen nåddes

Autentisering misslyckades eftersom autentiseringstidsgränsen utgick medan denna mobila station utförde autentiseringen. En otillåten åtkomstpunkt eller ett problem med RADIUS-servern skulle kunna ha varit anledningen till problemet.

Rekommenderad åtgärd:

En administratörsprofil kunde inte autentisera

Det här felet uppstår när referenserna i profilen inte accepteras av autentiseraren (t.ex. en åtkomstpunkt eller AAA-server). Kontakta administratören för att lösa detta problem.

Administratörsprofil mottog ingen IP-adress

WiFi-kortet kunde inte få en giltig IP-adress. Lösenordet eller krypteringsnyckeln för trådlös säkerhet överensstämmer inte med det som används av åtkomstpunkten. Andra orsaker är: det trådlösa nätverket kräver en statisk IP-adress, det har uppstått ett problem med DHCP-servern eller ett allmänt nätverksproblem.

Ta bort detta meddelande genom att kontakta WiFi-nätverksadministratören för hjälp om hur du konfigurerar din WiFi-anslutning.