Verktyget Intel® PROSet för trådlösa WiFi-anslutningar

Huvudfönstret för verktyget Intel® PROSet för trådlösa WiFi-anslutningar
Översikt över verktyget Intel® PROSet för trådlösa WiFi-anslutningar
Hjälp för verktyget Intel® PROSet för trådlösa WiFi-anslutningar
Starta verktyget Intel® PROSet för trådlösa WiFi-anslutningar
Anslutningsstatusikoner
Lista med WiFi-nätverk
Nätverksegenskaper
Anslutningsinformation
Använda profiler
Menyer
Stäng verktyget Intel® PROSet för trådlösa WiFi-anslutningar

Använd Windows* för att hantera WiFi

Huvudfönster

Med huvudfönstret för WiFi-anslutningsprogrammet kan du:

huvud

Hjälp för verktyget Intel® PROSet för trådlösa WiFi-anslutningar

Starta verktyget Intel® PROSet för trådlösa WiFi-anslutningar

Starta WiFi-anslutningsprogrammet med någon av följande metoder:

Profilhantering

I huvudfönstret för WiFi-anslutningsprogrammet klickar du på Anslut i ett trådlöst nätverk. När du väl är ansluten skapas en profil i profillistan. Profillistan visar de nuvarande användarprofilerna i den ordning som de ska användas. Använd pil upp och pil ner för att arrangera profiler i en specifik ordning för att automatiskt ansluta till ett trådlöst nätverk.

Du kan också lägga till, redigera och ta bort profiler från profillistan. Klicka på Profiler... i huvudfönstret för verktyget för WiFi-anslutningar.

Du kan konfigurera en ny profil för varje trådlöst nätverk. Profilinställningar kan inkludera nätverksnamnet (SSID), driftläget och säkerhetsinställningarna. Se Profilhantering och Profillista för mer information.

Menyer

Använd alternativen på menyerna Arkiv, Verktyg, Avancerat, Profiler och Hjälp för att konfigurera dina nätverksinställningar.

Menybeskrivningar

Namn

Beskrivning

Arkiv-menyn

Avsluta: Stäng huvudfönstret WiFi-anslutningsprogrammet.

Använd ett av dessa steg för att starta WiFi-anslutningsprogrammet:

• Klicka på Start > Alla program > Intel PROSet för trådlösa anslutningar > WiFi-anslutningsprogrammet.
  • Klicka på -ikonen i Aktivitetsfältet som finns i det nedre högra hörnet på Windows-skrivbordet och klicka på menyalternativet Konfigurera WiFi.
  • Öppna WiFi-anslutningsprogrammet genom att dubbelklicka på ikonen i Aktivitetsfältet.

Verktyg-menyn

Programinställningar: Använd för att ange systemomfattande anslutningsinställningar.

Intel® Felsökning för trådlösa anslutningar: Använd som hjälp för att lösa problem med den trådlösa nätverksanslutningen.

Verktyget Manuell diagnostik: Med verktyget Manuell diagnostik kan du köra en uppsättning med diagnostiktester som verifierar funktionen i ditt WiFi-kort.

Administratörsverktyg: Används av administratörer eller den person som har administratörsrättigheter på den här datorn för att konfigurera delade profiler (Före inloggning/gemensam, Beständig och VoIP (Voice over IP) och paket).

Menyn Avancerat

Kortinställningar: Visar kortinställningar som motsvarar de inställningar som gjorts i Avancerade inställningar i Windows.

Gå till Kortinställningar från Microsoft Windows så här:

1. Markera Nätverksanslutningar i Kontrollpanelen i Windows.
  2. Högerklicka på Trådlös nätverksanslutning.
  3. På menyn väljer du Egenskaper.
  4. Visa avancerade inställningar för kortet genom att klicka på Konfigurera.

Avancerad statistik: Markera för att fastställa hur kortet kommunicerar med en åtkomstpunkt.

Se Använd Microsoft Windows* för att hantera WiFi för mer information.

Profiler-menyn

Hantera profiler: Markera för att skapa eller redigera profiler.

Hantera undantag: Markera om du vill utesluta nätverk från automatisk anslutning.

Hjälp-menyn

Hjälp: Startar direkthjälpen (F1).

Om: Visar versionsinformation för de nuvarande, installerade programkomponenterna.

Stäng verktyget Intel® PROSet för trådlösa WiFi-anslutningar

Stäng WiFi-anslutningsprogrammet från huvudfönstret genom att använda något av följande:

Använd Microsoft Windows* för att hantera WiFi

Du kan använda Windows* för att hantera dina Wi-Fi*-anslutningar.

1. Markera Använd Windows för att hantera Wi-Fi i huvudfönstret verktyget Intel® PROSet för trådlösa WiFi-anslutningar under menyn avancerat.
  2. I instruktionsfönstret får du frågan: Vill du att WiFi-nätverksanslutningar ska hanteras i Windows? Klicka på Ja.
  3. I huvudfönstret för verktyget Intel® PROSet för trådlösa WiFi-anslutningar, klicka på Öppna nätverksegenskaper.
  4. Klicka på huvudfönstret och klicka på Stäng för att stänga verktyget Intel® PROSet för trådlösa WiFi-anslutningar.
  5. Använd Windows Nätverks- och delningscenter för att hantera WiFi.

Om du vill låta verktyget Intel® PROSet för trådlösa WiFi-anslutningar hantera dina WiFi-anslutningar, högerklicka på verktygsikonen i Aktivitetsfältet och välj Aktivera Intel PROSet för trådlösa WiFi-anslutningar.