Ikon i Aktivitetsfältet

Menyalternativ i Aktivitetsfältet

Statusikonen för verktyget Intel® PROSet för trådlösa WiFi-anslutningar visas i aktivitetsfältet som finns i det nedre högra hörnet på Windows-skrivbordet. Denna ikon ser ut så här:

Högerklicka på statusikonen för att visa menyalternativen.

Om WiFi-anslutningsprogrammet hanterar dina WiFi-anslutningar visas följande menyalternativ.

Namn Beskrivning

Konfigurera WiFi

Klicka för att öppna verktyget Intel® PROSet för trådlösa WiFi-anslutningar och konfigurera dina WiFi-anslutningar.

WiFi På

Klicka för att aktivera WiFi-kortet. Kortet genomför en sökning efter nätverk och kan ansluta till ett specifikt nätverk, beroende på programinställningarna.

WiFi på, 802.11a av

Detta valfria menyalternativ kan finnas med, beroende på datortillverkare och huruvida WiFi-kortet stöder band 802.11a eller inte. Om det finns med kan du slå på WiFi-radion (band b eller g), men stäng av 802.11a-bandet. Se Sätta på/stänga av trådlös radio för mer information.

Stäng av WiFi

Klicka för att stänga av Intel WiFi-kortet. Om du för närvarande är ansluten till ett WiFi-nätverk och du klickar på Stäng av WiFi kommer din WiFi-nätverksanslutning att stängas av.

Anslut till profil

Visar de aktuella profilerna som finns i profillistan. Klicka på en profil för att ansluta till den.

WiFi På

Klicka för att aktivera WiFi-kortet. Kortet genomför en sökning efter nätverk och kan ansluta till ett specifikt nätverk, beroende på programinställningarna.

Stäng av WiFi

Klicka för att stänga av Intel WiFi-kortet. Om du för närvarande är ansluten till ett WiFi-nätverk och du klickar på Stäng av WiFi kommer din WiFi-nätverksanslutning att stängas av.

Anslut till profil

Visar de aktuella profilerna som finns i profillistan. Klicka på en profil för att ansluta till den.

Aktivera Intel PROSet för trådlösa WiFi-anslutningar

Klicka för att låta WiFi-anslutningsprogrammet sköta hanteringen av dina WiFi-anslutningar. Hanteraren för Wireless Zero Configuration kommer inte längre att hantera dina anslutningar. Om du vill att hanteraren Wireless Zero Configuration återigen ska hantera dina WiFi-anslutningar öppnar du programvaran för Intel® PROSet för trådlösa WiFi-anslutningar och klickar på Låt Windows hantera WiFi på menyn avancerat.

Ikoner i Aktivitetsfältet

Ikonen i Aktivitetsfältet tillhandahåller visuell indikering om WiFi-anslutningens läge. Anslutningsstatusikonen finns i Windows-skrivbordets nedre högra hörn. Ikonen i Aktivitetsfältet kan ställas in att visas eller döljas på menyn Verktyg i Programinställningar.

Namn Beskrivning
inaktivera radio

WiFi inaktiverat: WiFi-kortet är för närvarande avstängt. WiFi-kortet överför inte något när det är avstängt. Klicka på Aktivera WiFi för att aktivera kortet. Ikonen är vit och statisk.

inaktivera radio

Söker efter WiFi-nätverk: WiFi-kortet söker efter alla tillgängliga WiFi-nätverk. Ikonen är vit med animering.

inaktivera radio

Hittade inga WiFi-nätverk: Det hittades inga tillgängliga WiFi-nätverk. Verktyget Intel® PROSet för trådlösa WiFi-anslutningar söker periodiskt efter tillgängliga nätverk. Om du vill framtvinga en sökning dubbelklickar du på ikonen för att starta verktyget Intel® PROSet för trådlösa WiFi-anslutningar och klickar sedan på Uppdatera. Ikonen är röd.

inaktivera radio

WiFi-nätverket hittades. Hittade ett tillgängligt WiFi-nätverk. Dubbelklicka på ikonen för att visa listan med WiFi-nätverk. Markera nätverket. Klicka på Anslut. Ikonen är gul.

inaktivera radio

Autentisering misslyckades: Det går inte att autentisera med WiFi-nätverk. Ikonen är grön med gul varningstriangel.

inaktivera radio

Ansluter till WiFi-nätverk: Blinkar medan en IP-adress erhålls eller om ett fel uppstår.

inaktivera radio

Ansluten till ett WiFi-nätverk: Ansluten till ett WiFi-nätverk. Verktygstips visar nätverksnamn, hastighet, signalkvalitet och IP-adress. Ikonen är grön med vågor som ger en bild av signalkvaliteten. Ju fler vågor ju bättre signalkvalitet.

Verktygstips och skrivbordsaviseringar

Verktygstips och skrivbordsaviseringar ger feedback och samverkan. Om du vill visa verktygstips flyttar du muspekaren över ikonen. Skrivbordsaviseringar visas när ditt WiFi-nätverk ändrar status. Exempelvis visas en skrivbordsavisering när du är utanför räckvidden för WiFi-nätverk.

Aktivera skrivbordsaviseringar genom att markera Visa informationsmeddelanden i Programinställningar.

Verktygstips

Verktygstips visas när muspekaren rullar över ikonen. Verktygstipsen visar text för vart och ett av anslutningslägena.

verktygstips

Skrivbordsaviseringar

När det krävs användaråtgärd visas en skrivbordsavisering. Om du klickar på aviseringen vidtas lämplig åtgärd. När trådlösa WiFi-nätverk hittas visas exempelvis följande avisering:

hittade trådlösa nätverk

Åtgärd: Klicka på skrivbordsaviseringen för att ansluta till ett nätverk i listan med WiFi-nätverk.

När du är ansluten visar meddelandet det WiFi-nätverk du är ansluten till, anslutningshastigheten, signalkvaliteten och IP-adressen.

anslutningsmeddelande

Skrivbordsaviseringar används även för att indikera om det finns anslutningsproblem. Klicka på varningen för att öppna Intel® Felsökning för trådlösa anslutningar.

anslutningsproblem

Starta programvaran för Intel® PROSet för trådlösa anslutningar i aktivitetsfältet

Starta programvaran för Intel® PROSet för trådlösa WiFi-anslutningar: