Sätta på/stänga av trådlös radio

Använd någon av följande metoder för att sätta på och stänga av WiFi-radion:

OBS! När datorn är på, pågår en konstant överföring från radion. Använd följande sätt om du behöver stänga av radion och använda den bärbara datorn utan att skicka ut radiosignaler.

Använda tillvalet i form av en knapp på datorn för att sätta på och stänga av radion

Om datorn har en maskinvaruradioknapp kan du använda den för att snabbt sätta på eller stänga av radion. Se datortillverkarens dokumentation för mer information om denna knapp. Läget för maskinvaruradioknappen (på eller av) visas i huvudfönstret för verktyget för WiFi-anslutningar och i Aktivitetsfältet. Notera dessutom att om du stängt av WiFi-radion med maskinvaruradioknappen, då måste du slå på den knappen igen innan WiFi-radion fungerar igen.

Använd verktyget Intel® PROSet för trådlösa WiFi-anslutningar

Du kan sätta på eller stänga av WiFi-radion i huvudfönstret verktyget Intel® PROSet för trådlösa WiFi-anslutningar. Statusikonen i huvudfönstret visar radions aktuella läge. I huvudfönstret, klicka på Aktivera WiFi eller Stäng av WiFi för att slå på eller av radion.

Sätta på och stänga av radion från ikonen i Aktivitetsfältet

Högerklicka på ikonen i Aktivitetsfältet och välj Aktivera WiFi eller Stäng av WiFi.

Använda Windows för att slå på eller av radion

Du kan slå på eller av WiFi-radion genom att använda Windows.

OBS! Om du har stängt av radion från Microsoft Windows måste du också använda Microsoft Windows för att slå på radion igen. Du kan inte använda en maskinvaruknapp eller WiFi-anslutningsprogrammet för att aktivera radion om den har stängts av med Windows.

Windows* XP

1. Öppna Start-menyn och klicka på Anslut till. Högerklicka på Trådlös nätverksanslutning och välj Inaktivera.
  2. Eller, om du har mer än ett WiFi-kort, klicka på Start-menyn och sedan Anslut till > Visa alla anslutningar. Högerklicka på önskat kort och välj Inaktivera.

Du kan använda samma metod att slå på radion igen.