Nätverksegenskaper

Hantera undantag

Nätverksegenskapsfönstret ger detaljerad information om det markerade nätverket.

Så här öppnar du fönstret

Klicka på egenskaper i huvudfönstret för verktyget Intel® PROSet för trådlösa WiFi-anslutningar för vidare information om det aktuella nätverket och dess åtkomstpunkter. I detta fönster visas information om det aktuella nätverket och åtkomstpunkterna. Härifrån kan även fönstret Hantera undantagslista öppnas. I det fönstret Hantering av undantagslista kan du lägga till profiler som ska undantas från automatisk anslutning.

Information om nätverksegenskaper

Namn Beskrivning

Nätverksnamn

Visar WiFi-nätverksnamnet.

Band

Visar vilket band och vilken frekvens som används. Visar Utanför intervall om inget band och ingen frekvens visas.

Följande band visas:

• 802.11a
  • 802.11b
  • 802.11g
  • 802.11n

Läge

Visar aktuellt läge:

• Nätverk (Infrastruktur)

Ett trådlöst nätverk som har en åtkomstpunkt som centrum. I denna miljö tillhandahåller inte åtkomstpunkten bara kommunikation med det kabelanslutna nätverket utan förmedlar också trådlös nätverkstrafik mellan enheterna i dess omedelbara närhet.

• Enhet-till-enhet (ad hoc)

En kommunikationskonfiguration där varje dator har samma funktioner och valfri dator kan initiera en kommunikationssession. Kallas även för peer-to-peer-nätverk eller dator-till-dator-nätverk.

Autentiseringsnivå

Visar aktuellt autentiseringssäkerhetsläge för det nätverk som används.

Följande nivåer visas för nätverksautentisering:

• Öppen
  • Delad
  • WPA-Företag
  • WPA2 - Företag
  • WPA-Personligt
  • WPA2-Personligt

Visar vilken autentisering som används av det nätverk som är aktivt just nu. Se Säkerhet - översikt för mer information.

Datakryptering

Följande inställningar visas för Datakryptering:

• Ingen
  • WEP
  • TKIP
  • CKIP
  • AES-CCMP

Se Säkerhet - översikt för mer information.

Åtkomstpunkter i detta nätverk <0-50>

• Signalstyrka: Staplarna i ikonen för signalstyrka anger styrkan för sändnings- och mottagningssignalerna mellan ditt trådlösa kort och närmaste åtkomstpunkt.
  • Visar en av följande ikoner: band. Indikerar det band som används (802.11a, 802.11b, 802.11g eller 802.11n).
  • Kanal: Visar aktuell överföringskanal som används för ett visst, trådlöst nätverk.
  • BSSID (infrastrukturläge): Visar den tolvsiffriga MAC-adressen för åtkomstpunkten i det markerade nätverket.

Hantera undantag

Se Hantera undantag för mer information. Om uteslutna nätverk är aktiverat (se Programinställningar), då indikerar även Nätverksegenskaper om nätverket är undantaget automatisk anslutning.

Stäng

Stänger Nätverksegenskaper.