Programinställningar (Verktyg-menyn)

programinställningar

Programinställningarna styr hur verktyget Intel® PROSet för trådlösa WiFi-anslutningar fungerar.

Så här öppnar du fönstret

I huvudfönstret, på menyn Verktyg, klicka på Programinställningar.

Beskrivning av programinställningar

Namn Beskrivning

Kort

Finns längst upp i fönstret och visar WiFi-kortet. Det kan vara något av följande:

• Intel® Centrino® Ultimate-N 6300
  • Intel® Centrino® Advanced-N + WiMAX 6250
  • Intel® Centrino® Advanced-N 6200
  • Intel® WiFi Link 5300
  • Intel® WiMAX/WiFi Link 5150
  • Intel® WiFi Link 5100
  • Intel® WiFi Link 1000

Avancerade inställningar: Följande inställningar styr hur WiFi-anslutningsprogrammet fungerar och visar information.

Aktivitetsfältet

Visa kon i Aktivitetsfältet: Markera om du vill visa statusikon i Aktivitetsfältet. Ikonen visas i Aktivitetsfältet i Windows (Meddelandefältet). Den här ikonen ger status om din trådlösa anslutning. Avmarkera om du inte vill visa statusikon i Aktivitetsfältet.

Statusikonen i Aktivitetsfältet möjliggör många funktioner:

• Visuell bild över anslutningsstatus och trådlösa aktiviteter i det trådlösa nätverket. Ikonen ändrar färg och animering för olika trådlösa aktiviteter. Se Ikoner i Aktivitetsfältet för mer information.
  • Meny: En meny visas när du högerklickar på ikonen. Med alternativen i den här menyn kan du utföra uppgifter så som att sätta på/stänga av radion eller starta WiFi-anslutningsprogrammet. Se: Menyalternativ i Aktivitetsfältet för mer information.
  • Verktygstips och skrivbordsaviseringar. Se: Verktygstips och skrivbordsaviseringar för mer information.

Meddelanden

Visa varningsmeddelanden: Markera för att visa skrivbordsaviseringar bredvid ikonen i Aktivitetsfältet. När det krävs en åtgärd från dig visas ett meddelande. Det är endast händelser av stor betydelse som utlöser en skrivbordsvarning. Om du markerar varningen på skrivbordet utförs rätt åtgärd. Avmarkera om du inte vill visa skrivbordsaviseringar. Se Verktygstips och skrivbordsaviseringar för mer information.

Välj ett av följande alternativ:

Informationsmeddelanden: Dessa skrivbordsaviseringar är inte lika viktiga. Ingen aktivitet krävs från dig utan här finns förslag på ändringar på hur du kan förbättra den trådlösa anslutningen.

• Visa informationsmeddelanden: Markeras som standard. Alla skrivbordsaviseringar av informationstyp visas bredvid statusikonen i Aktivitetsfältet. Dessa skrivbordsaviseringar förbättrar din upplevelse med trådlösa anslutningar genom att visa meddelanden när tillgängliga trådlösa nätverk finns inom räckhåll. Du informeras också om när en trådlös anslutning har gjorts och när den inte längre upprätthålls. Se Verktygstips och skrivbordsaviseringar för mer information.
  • Visa en lista med tillgängliga nätverk när det inte finns någon anslutning: När Visa informationsmeddelanden inte är markerat kan du markera det här alternativet. När skrivbordsaviseringar är inaktiverade, kan du med det här alternativet ändå få ett meddelande om tillgängliga nätverk när WiFi-kortet inte är anslutet.

Informera när ett annat program använder WiFi-kortet: När alternativet är markerat visas ett meddelande när andra program försöker hantera WiFi-kortet. Detta är bra om du använder program som finns vid uppkopplingsställen som Internet-kaféer och på flygplatser. Om du vill utnyttja fördelarna med funktionerna i WiFi-anslutningsprogrammet ska du inaktivera detta program när du lämnar uppkopplingsstället.

Anslut automatiskt

Anslut endast till tillgängliga nätverk med profiler: (Standard) Anslut WiFi-kortet till ett tillgängligt nätverk med en passande profil från Profillistan. Du får ett meddelande om det inte går att hitta en passande profil (se Meddelanden). Den trådlösa enheten förblir bortkopplad tills en passande profil kan hittas eller tills du konfigurerar en ny profil som passar.

Anslut till valfritt tillgängligt nätverk om det inte finns någon matchande profil: Markera för att ansluta till ett nätverk automatiskt om du inte har konfigurerat en profil, och om du befinner dig på en plats som har ett öppet trådlöst nätverk utan säkerhet. OBS! Öppna nätverk är inte säkra. Du måste därför själv ordna säkerheten för denna trådlösa anslutning. Ett sätt att säkra en öppen trådlös anslutning är att använda programmet VPN (Virtual Private Networking).

Anslut bara till nätverk som är baserat på profiler (Cisco-läge): Markera om du vill prova med varje profil i den prioriterade ordningen. Detta innebär att du är i närheten av en åtkomstpunkt som har fler än ett SSID men bara annonserar ett.

Anslut inte automatiskt. Användaren kommer att ansluta manuellt: Markera om du vill stänga av automatisk anslutning.

Hantera undantag

Aktivera funktionen för automatisk undantagslista: Markera om du vill aktivera funktionen för automatisk undantagslista. Den här funktionen ger dig ett sätt att exkludera åtkomstpunkter från automatisk anslutning. Se Hantera undantag för mer information.

Aktivera funktionen för manuell undantagslista: Markera om du vill aktivera funktionen för manuell undantagslista. Den här funktionen ger dig ett sätt att exkludera nätverk från automatisk anslutning. Se Hantera undantag för mer information.

Lista med WiFi-nätverk

Visa kolumnsorteringsrubriker: Markera för att visa kolumnnamnen i listan med WiFi-nätverk. Klicka på en kolumnrubrik om du vill sortera kolumnen i stigande eller fallande ordning.

Meddelande om nätverksnamn (SSID)

Informerar dig när standard nätverksnamnet (SSID) används för att ansluta till ett nätverk. Vanliga exempel på fördefinierade, standard nätverksnamn är: trådlöst, WLAN, linksys, standard.

Det kan innebära ett säkerhetsproblem att ansluta till en åtkomstpunkt som har ett standard nätverksnamn (SSID). Denna åtkomstpunkt använder vanligtvis all standardsäkerhet och alla hanteringsinställningar (t.ex. öppen autentisering, standard-IP-adress, användarnamn och/eller lösenord). Om detta är ett personligt nätverk ändrar du nätverksnamnet och säkerhetsinställningarna för att förbättra nätverkssäkerheten.

Informera vid anslutning till nätverk med standard-SSID-namn
Markera om du vill få en varning vid anslutning till nätverk med standard nätverksnamn.

WiFi-inställningar

Inaktivera WiFi-skanning vid associering: Denna inställning inaktiverar sökning efter ytterligare WiFi-åtkomstpunkter efter att kortet anslutits till en åtkomstpunkt (nätverk). Inaktivering av sökningen när kortet redan är anslutet kan förbättra anslutningsprestanda.

OK

Sparar inställningar och går tillbaka till föregående sida.

Avbryt

Stänger och sparar inte eventuella ändringar.