Översikt över verktyget Intel® PROSet för trådlösa WiFi-anslutningar

Huvudfunktionerna i verktyget Intel® PROSet för trådlösa WiFi-anslutningar
Installera programvaran
Anpassad installation
Ta bort programvaran
Visa kortinställningar i Microsoft Windows*
Använd Windows för att hantera Wi-Fi

Huvudfunktionerna i verktyget Intel® PROSet för trådlösa WiFi-anslutningar

Installera verktyget Intel® PROSet för trådlösa WiFi-anslutningar

Typisk installation

Följande komponenter installeras vid en standardinstallation.

Anpassad installation

Följande funktioner finns tillgängliga för installation under en Anpassad installation. Av dessa installeras även Wi-Fi Protected Setup* och Intel Felsökning för trådlösa anslutningar i en typisk installation.

Administratörsverktyg: Installerar Administratörsverktyg i Verktyg-menyn. Detta verktyg används för att konfigurera gemensamma (delade) profiler. Administratörsverktyget används också av en IT-avdelning för att aktivera eller inaktivera funktioner i WiFi-anslutningsprogrammet.

WMI-stöd: WMI-funktionen (Windows Management Instrumentation) gör det möjligt för administratörer som inte har installerat WiFi-anslutningsprogrammet att via fjärranslutning hantera fjärrklienter som har installerat WiFi-anslutningsprogrammet.

Enkel inloggning: Installerar funktionen för Enkel inloggning, Anslutning före inloggning. Detta verktyg används för att konfigurera gemensamma (delade) profiler med Administratörsverktyget. Enkel inloggning gäller för den företagsmiljö som användaren loggar in till sin dator med användarnamn, lösenord och vanligtvis en domän. Snabbt användarbyte har inget stöd för domäninloggning. Snabbt användarbyte och välkomstskärm i Windows* XP inaktiveras när stöd för enkel inloggning har installerats.

Anslut före inloggning: Profil av typ Före inloggning/gemensam aktiveras när en användare loggar in på datorn. Anslutning före inloggning upprättar en trådlös anslutning före användarinloggning till Windows. Den här funktionen installeras med enkel inloggning.

Intel® Felsökning för trådlösa anslutningar: Ger värdefull hjälp när det gäller att åtgärda WiFi-anslutningsproblem.

Installera dessa funktioner genom att välja Anpassad under installationen. Installera funktionerna genom att följa anvisningarna. Om WiFi-anslutningsprogrammet redan är installerat, se anvisningar efter installationen.

Installera verktyget Intel® PROSet för trådlösa WiFi-anslutningar

1. Sätt i installations-CD:n i din CD-enhet.
  2. Installationsprogrammet visar meddelandet:
    Välkommen till installationsguiden för Intel® PROSet för trådlösa verktyg. Klicka på Nästa.
  3. Nästa meddelande visar:
    Välkommen till InstallShield-guiden för programvaran Intel® PROSet för trådlösa WiFi-anslutningar. Klicka på Nästa.
  4. Läs licensavtalet.
  5. Klicka på Jag samtycker till villkoren i licensavtalet. Du kan klicka på Skriv ut om du vill ha en utskriven kopia av avtalet. Klicka sedan på Nästa.
  6. Klicka på Nästa för att acceptera standardmålmappen. Klicka annars på Ändra om du vill ange någon annan plats. Klicka sedan på OK och Nästa.
  7. Klicka på Normal eller Anpassad. Om du klickar på Normal fortsätter du till steg 9.
  8. Om du valt att göra en anpassad installation väljer du de funktioner som du vill installera. Se Anpassad installation om du behöver en förklaring av de tillgängliga funktionerna. För varje funktion kan du välja:
  9. Klicka på Nästa.
  10. Installationen kan ta flera minuter. När installationen har avslutats visas meddelandet InstallShield Wizard slutförd. Klicka på Slutför.
  11. Du kan ombes att starta om datorn. I så fall ska du starta om datorn nu. Klicka på Ja om du vill det eller på Nej om du vill starta om senare.

Installera ytterligare programvarufunktioner

Om WiFi-anslutningsprogrammet redan är installerat följer du nedanstående anvisningar för att lägga till Administratörsverktyget och Anslutning före inloggning:

1. Klicka på Start > Kontrollpanelen > Lägg till eller ta bort program > programvaran Intel® PROSet för trådlösa WiFi-anslutningar.
  2. Klicka på Ändra.
  3. Nästa meddelande visar:
    Välkommen till InstallShield-guiden för programvaran Intel® PROSet för trådlösa WiFi-anslutningar. Klicka på Nästa.
  4. Klicka på Ändra. Klicka sedan på Nästa.
  5. Klicka på det röda X bredvid någon av de funktioner som inte är installerad och som du vill installera.
  6. För varje funktion som du vill installera klickar du på följande alternativ, i tillämpligt fall:
  7. Klicka på Nästa.
  8. Installationen kan ta flera minuter. När installationen har avslutats visas meddelandet InstallShield Wizard slutförd. Klicka på Slutför.
  9. Du kan ombes att starta om datorn. I så fall ska du starta om datorn nu. Klicka på Ja om du vill det eller på Nej om du vill starta om senare.

Ta bort verktyget Intel® PROSet för trådlösa WiFi-anslutningar

Avinstallera WiFi-anslutningsprogrammet:

1. Klicka på Start > Kontrollpanelen > Lägg till eller ta bort program.
  2. Klicka på Program för Intel PROSet för trådlösa WiFi-anslutningar.
  3. Klicka på Ändra.
  4. Nästa meddelande visar:
    Välkommen till InstallShield-guiden för programvaran Intel® PROSet för trådlösa WiFi-anslutningar. Klicka på Nästa.
  5. Klicka på Ta bort.
  6. Klicka på Nästa.
  7. Nästa meddelande visas. Gör dina val från listan och klicka på Nästa.

Spara användardefinierade inställningar. Välj vad du vill göra med dina aktuella programinställningar.

1. Det kan ta några minuter att ta bort filerna. När programvaran har tagits bort visas meddelandet InstallShield Wizard slutförd. Klicka på Slutför.
  2. Du kan ombes att starta om datorn. I så fall ska du starta om datorn nu. Klicka på Ja om du vill det eller på Nej om du vill starta om senare.

Visa kortinställningar i Windows

Du kan nå kortets avancerade inställningar via Windows Enhetshanteraren eller från menyn Avancerat, alternativet Kortinställningar.

Använd Windows för att hantera Wi-Fi

Microsoft Windows* XP Wireless Zero Configuration av trådlöst nätverk tillhandahåller ett inbyggt verktyg för trådlös konfiguration. Den här funktionen aktiveras och inaktiveras i Microsoft Windows* XP eller genom att klicka på Använd Windows för att hantera Wi-Fi på menyn Avancerat. Om Wireless Zero Configuration är aktiverad i Microsoft Windows* XP, är funktionerna i WiFi-anslutningsprogrammet inaktiverade.