Information om bestämmelser

OBS! På grund av att bestämmelser och standarder hela tiden utvecklas inom området för trådlösa nätverk (IEEE 802.11 och liknande standarder), kan den information som anges häri ändras. Intel Corporation tar inget som helst ansvar för eventuella fel eller utelämnanden i detta dokument.

Intel WiFi/WiMAX - trådlösa kort

Informationen i detta avsnitt används för följande trådlösa kort:

Se Specifikationer för fullständiga specifikationer om trådlösa kort.

OBS! I det här avsnittet hänvisar alla referenser till "trådlöst kort" till alla de kort som visas ovan.

Följande information ges:

Information för användaren

Säkerhetsmeddelanden

USA - FCC och FAA

FCC har genom sin medverkan i ET Docket 96-8 antagit en säkerhetsstandard för mänsklig exponering till elektromagnetisk strålning genom radiofrekvens (RF) hos FCC-certifierad utrustning. Det trådlösa kortet klarar de gränsvärden för mänsklig exponering som ges i OET Bulletin 65, tillägg C, 2001 och ANSI/IEEE C95.1, 1992. Korrekt användning av denna radioutrustning i enlighet med instruktionerna i denna handbok resulterar i strålningsvärden som ligger betydligt under de gränsvärden som rekommenderas av FCC.

Följande säkerhetsåtgärder ska iakttas:

Antennanvändning

Varning för användning i områden med explosionsrisk

varningVarning: Använd inte en portabel radiosändare (som till exempel detta trådlösa kort) nära oskärmade tändhattar eller i en miljö med explosionsrisk såvida inte sändaren har modifierats så att den uppfyller kraven för sådan användning.

Antennvarningar

varning Varning: I syfte att kunna uppfylla de gränsvärden som ges av FCC och ANSI C95.1 angående radiofrekvensexponering rekommenderas det att antennen för detta trådlösa kort vid installation i bordsdator eller bärbar dator placeras så att den finns minst 20 cm från alla personer. Det rekommenderas att användaren begränsar exponeringstiden om antennen finns placerad närmare än 20 cm.

varning Varning: Det trådlösa kortet är inte utformat för användning med riktningsantenner med hög vinst.

Varning för användning på flygplan

var försiktig Var försiktig: Föreskrifter från FCC och FAA förbjuder användning av radiofrekvensbaserade trådlösa enheter under flygning eftersom deras signaler kan störa funktionen i kritiska instrument på flygplanet.

Andra trådlösa enheter

Säkerhetsmeddelanden för andra enheter i det trådlösa nätverket: Mer information ges i den dokumentation som medföljde de trådlösa korten eller andra enheter i det trådlösa nätverket.

Lokala begränsningar för radioanvändning med 802.11a, 802.11b, 802.11g, 802.11n och 802.16e

var försiktig Var försiktig: Beroende på det faktum att de frekvenser som används av trådlösa LAN-enheter av typ 802.11a, 802.11b, 802.11g, 802.11n och 802.16e kanske ännu inte har harmoniserats i alla länder, är produkterna av typ 802.11a, 802.11b, 802.11g, 802.11n och 802.16e endast konstruerade för användning i specifika länder, och är inte tillåtna för användning i andra länder än de länder som produkterna är avsedda för. Som användare av dessa produkter är det ditt ansvar att försäkra att produkterna endast används i de länder som de tillverkats för och att verifiera att de har konfigurerats med korrekt frekvensområde och korrekta kanaler för det land i vilket de ska användas. Enhetens TPC-gränssnitt (Transmit Power Control) är en del av Intel® PROSet för trådlösa WiFi-anslutningar. Användningsbegränsningar för EIRP (Equivalent Isotropic Radiated Power) finns att få från systemtillverkaren. Alla avvikelser från de tillåtna inställningarna för energi och frekvens för användningslandet är ett brott mot det landets lagar och kan leda till brottspåföljd.

För landsspecifik information, se ytterligare information om uppfyllande som levereras med produkten.

Trådlös samverkan

Det trådlösa kortet är avsett att samverka med andra trådlösa nätverksprodukter som är baserade på DSSS-radioteknik (Direct Sequence Spread Spectrum) och det ska följa nedanstående standarder:

Det trådlösa kortet och din hälsa

På samma sätt som andra radioenheter avger det trådlösa kortet elektromagnetisk energi genom radiofrekvens. Den energinivå som avges av det trådlösa kortet är dock mindre än den elektromagnetiska energi som avges av andra trådlösa enheter som t.ex. mobiltelefoner. Det trådlösa kortet används inom de riktlinjer som ges i säkerhetsstandarder och -rekommendationer för radiofrekvens. Dessa standarder och rekommendationer återger vad som anses vara fakta inom den vetenskapliga världen och är resultatet av överläggningar på paneler och kommittéer med vetenskapsmän och -kvinnor som kontinuerligt granskar och tolkar det omfattande forskningsmaterialet. Under vissa förhållanden och i vissa miljöer kan användning av det trådlösa kortet begränsas av ägaren till byggnaden eller ansvariga representanter för gällande organisation. Exempel på sådana situationer kan vara:

Om du inte är säker på vilken policy som gäller användningen av trådlösa kort i en specifik organisation eller miljö (exempelvis en flygplats), uppmuntrar vi dig att fråga om tillstånd att använda kortet innan du aktiverar det.

WEEE

WEEE-ikon

Information om bestämmelser

Information för OEM och integratörer

Följande uttalande måste inkluderas med alla versioner av det här dokumentet som levereras till en OEM eller integratör, men skall inte distribueras till slutanvändaren.

Information som ska delges slutanvändaren av OEM eller integratören

Följande bestämmelser och säkerhetsanvisningar måste finnas med i dokumentationen som levereras till slutanvändaren av produkten eller i system där det trådlösa kortet från Intel® integreras, i enlighet med lokala föreskrifter. Värdsystem måste märkas med "Innehåller FCC ID: XXXXXXXX", FCC ID ska finnas på etiketten.

Det trådlösa kortet från Intel® måste installeras och användas strikt efter tillverkarens anvisningar som de beskrivs i den användarhandbok som medföljer produkten. Intel Corporation är inte ansvarigt för någon som helst radio- eller tv-störning som orsakas av otillåten modifiering i de enheter som ingår i satsen med det trådlösa kortet, eller utbyte eller tillägg av anslutningskablar och annan -utrustning än vad som anges av Intel Corporation. Störningskorrigering som orsakas av sådan otillåten modifiering, ersättning eller koppling är användarens ansvar. Intel Corporation och dess auktoriserade återförsäljare eller distributörer är inte ansvariga för någon skada eller överträdelse av regeringsbestämmelser som kan uppstå från att användaren inte följer dessa riktlinjer.

Lokal begränsning för radioanvändning med 802.11a, 802.11b, 802.11g och 802.11n

Följande redogörelse om lokala begränsningar måste finnas med i dokumentationen angående uppfyllelse av bestämmelser för alla 802.11a-, 802.11b-, 802.11g- och 802.11n-produkter.

var försiktig Var försiktig: Beroende på det faktum att de frekvenser som används av trådlösa LAN-enheter av typ 802.11a, 802.11b, 802.11g, 802.11n och 802.16e kanske ännu inte har harmoniserats i alla länder, är produkterna av typ 802.11a, 802.11b, 802.11g, 802.11n och 802.16e endast konstruerade för användning i specifika länder, och är inte tillåtna för användning i andra länder än de länder som produkterna är avsedda för. Som användare av dessa produkter är det ditt ansvar att försäkra att produkterna endast används i de länder som de tillverkats för och att verifiera att de har konfigurerats med korrekt frekvensområde och korrekta kanaler för det land i vilket de ska användas. Alla avvikelser från de tillåtna inställningarna för energi och frekvens för användningslandet är ett brott mot det landets lagar och kan leda till brottspåföljd.

FCC:s krav angående radiofrekvensstörningar

Detta trådlösa kort får endast användas inomhus på grund av dess drift i frekvensintervallet 5,15 till 5,25 GHz. FCC kräver att detta trådlösa kort används inomhus för frekvensintervallet 5,15 till 5,25 GHz för att minska möjligheten av skadliga störningar inom mobila satellitsystem som använder samma kanal. Högeffektsradar är allokerade som primäranvändare av banden 5,25 till 5,35 GHz och 5,65 till 5,85 GHz. Dessa radarstationer kan orsaka störningar för och/eller skada denna enhet.

USA—Federal Communications Commission (FCC)

Detta trådlösa kort uppfyller kraven enligt del 15 av FCC-reglementet. Användning av enheten måste uppfylla följande två villkor:

OBS! Den utstrålade effekten från kortet ligger långt under FCC:s gränsvärden för radiofrekvensutstrålning. Men det trådlösa nätverkskortet bör ändå användas på ett sådant sätt att möjligheten till mänsklig kontakt under normal drift minimeras. I syfte att undvika möjligheten till överskridande av FCC:s gränser för radiofrekvensutstrålning bör du upprätthålla ett avstånd på minst 20 cm mellan dig (eller någon annan person i närheten) och den antenn som är inbyggd i datorn. Du kan få information om de auktoriserade konfigurationerna på http://www.fcc.gov/oet/ea/ genom att ange det FCC ID-nummer som finns på enheten.

Störningsuttalande

Detta trådlösa kort har provats och befunnits uppfylla gränsvärdena för digital apparat av klass B i enlighet med del 15 av FCC-reglementet. Ändamålet med gränsvärdena är att erbjuda ett rimligt skydd mot skadliga störningar i bostadsmiljöer. Detta trådlösa kort genererar, använder och kan utsända radiofrekvensenergi. Om det trådlösa kortet inte installeras och används i enlighet med anvisningarna kan det trådlösa kortet orsaka skadlig störning i radiokommunikationerna. Det finns dock inga garantier för att störningar inte kan uppkomma i en enskild anläggning. Om detta trådlösa kort orsakar skadliga störningar av radio- eller tv-mottagning (vilket kan konstateras genom att man slår till och från utrustningen), bör användaren försöka avhjälpa störningen genom en eller flera av följande åtgärder:

OBS! Kortet måste installeras och användas strikt efter tillverkarens anvisningar som de beskrivs i den användarhandbok som medföljer produkten. All annan installation eller användning överträder reglementet i FCC del 15.

Underwriters Laboratories Inc. (UL) varning gällande bestämmelser

För användning i (eller med) UL-listade persondatorer (eller likvärdiga).

Märkning om halogenfritt

Vissa kort förpackas med märkning om att de är halogenfria. Detta anspråk gäller endast halogenerade flamskyddsmedel och PVC i komponenter. Halogener är under 900 ppm bromin och 900 ppm klor.

Taiwan

Taiwan

Radiogodkännanden

Avgör huruvida du har tillstånd att använda din trådlösa nätverksenhet i ett visst land genom att kontrollera om det radiotypsnummer som finns tryckt på identifieringsblanketten på din enhet finns med på den radiogodkännandelistan som visas i tillverkarens OEM Regulatory Guidance-dokument.

Märkningar avseende bestämmelser

Det finns en lista med obligatoriska regleringsmärkningar på http://www.intel.com/support/wireless/wlan/

Klicka på länken för din adapter för att hitta regleringsinformation för din adapter. Klicka sedan på Additional Information > Regulatory Documents (Ytterligare information > Regleringsdokument)

Intel WiFi-endast kort, som uppfyller 802.11n

Informationen i det här avsnittet gäller följande produkter:

Se Specifikationer för fullständiga specifikationer om trådlösa kort.

OBS! I det här avsnittet hänvisar alla referenser till "trådlöst kort" till alla de kort som visas ovan.

Följande information ges:

Information för användaren

Säkerhetsmeddelanden

USA - FCC och FAA

FCC har genom sin medverkan i ET Docket 96-8 antagit en säkerhetsstandard för mänsklig exponering till elektromagnetisk strålning genom radiofrekvens (RF) hos FCC-certifierad utrustning. Det trådlösa kortet klarar de gränsvärden för mänsklig exponering som ges i OET Bulletin 65, tillägg C, 2001 och ANSI/IEEE C95.1, 1992. Korrekt användning av denna radioutrustning i enlighet med instruktionerna i denna handbok resulterar i strålningsvärden som ligger betydligt under de gränsvärden som rekommenderas av FCC.

Följande säkerhetsåtgärder ska iakttas:

Antennanvändning

Varning för användning i områden med explosionsrisk

varningVarning: Använd inte en portabel radiosändare (som till exempel detta trådlösa kort) nära oskärmade tändhattar eller i en miljö med explosionsrisk såvida inte sändaren har modifierats så att den uppfyller kraven för sådan användning.

Antennvarningar

varning Varning: I syfte att kunna uppfylla de gränsvärden som ges av FCC och ANSI C95.1 angående radiofrekvensexponering rekommenderas det att antennen för detta trådlösa kort vid installation i bordsdator eller bärbar dator placeras så att den finns minst 20 cm från alla personer. Det rekommenderas att användaren begränsar exponeringstiden om antennen finns placerad närmare än 20 cm.

varning Varning: Det trådlösa kortet är inte utformat för användning med riktningsantenner med hög vinst.

Varning för användning på flygplan

var försiktig Var försiktig: Föreskrifter från FCC och FAA förbjuder användning av radiofrekvensbaserade trådlösa enheter under flygning eftersom deras signaler kan störa funktionen i kritiska instrument på flygplanet.

Andra trådlösa enheter

Säkerhetsmeddelanden för andra enheter i det trådlösa nätverket: Mer information ges i den dokumentation som medföljde de trådlösa korten eller andra enheter i det trådlösa nätverket.

Lokala begränsningar för radioanvändning med 802.11a, 802.11b, 802.11g och 802.11n

var försiktig Var försiktig: Beroende på det faktum att de frekvenser som används av trådlösa LAN-enheter av typ 802.11a, 802.11b, 802.11g och 802.11n kanske ännu inte har harmoniserats i alla länder, är 802.11a, 802.11b, 802.11g och 802.11n-produkterna endast konstruerade för användning i specifika länder, och är inte tillåtna för användning i andra länder än de länder som produkterna är avsedda för. Som användare av dessa produkter är det ditt ansvar att försäkra att produkterna endast används i de länder som de tillverkats för och att verifiera att de har konfigurerats med korrekt frekvensområde och korrekta kanaler för det land i vilket de ska användas. Enhetens TPC-gränssnitt (Transmit Power Control) är en del av Intel® PROSet för trådlösa WiFi-anslutningar. Användningsbegränsningar för EIRP (Equivalent Isotropic Radiated Power) finns att få från systemtillverkaren. Alla avvikelser från de tillåtna inställningarna för energi och frekvens för användningslandet är ett brott mot det landets lagar och kan leda till brottspåföljd.

För landsspecifik information, se ytterligare information om uppfyllande som levereras med produkten.

Trådlös samverkan

Det trådlösa kortet är avsett att samverka med andra trådlösa nätverksprodukter som är baserade på DSSS-radioteknik (Direct Sequence Spread Spectrum) och det ska följa nedanstående standarder:

Det trådlösa kortet och din hälsa

På samma sätt som andra radioenheter avger det trådlösa kortet elektromagnetisk energi genom radiofrekvens. Den energinivå som avges av det trådlösa kortet är dock mindre än den elektromagnetiska energi som avges av andra trådlösa enheter som t.ex. mobiltelefoner. Det trådlösa kortet används inom de riktlinjer som ges i säkerhetsstandarder och -rekommendationer för radiofrekvens. Dessa standarder och rekommendationer återger vad som anses vara fakta inom den vetenskapliga världen och är resultatet av överläggningar på paneler och kommittéer med vetenskapsmän och -kvinnor som kontinuerligt granskar och tolkar det omfattande forskningsmaterialet. Under vissa förhållanden och i vissa miljöer kan användning av det trådlösa kortet begränsas av ägaren till byggnaden eller ansvariga representanter för gällande organisation. Exempel på sådana situationer kan vara:

Om du inte är säker på vilken policy som gäller användningen av trådlösa kort i en specifik organisation eller miljö (exempelvis en flygplats), uppmuntrar vi dig att fråga om tillstånd att använda kortet innan du aktiverar det.

WEEE

WEEE-ikon

Information om bestämmelser

Information för OEM och integratörer

Följande uttalande måste inkluderas med alla versioner av det här dokumentet som levereras till en OEM eller integratör, men skall inte distribueras till slutanvändaren.

Information som ska delges slutanvändaren av OEM eller integratören

Följande bestämmelser och säkerhetsanvisningar måste finnas med i dokumentationen som levereras till slutanvändaren av produkten eller i system där det trådlösa kortet från Intel® integreras, i enlighet med lokala föreskrifter. Värdsystem måste märkas med "Innehåller FCC ID: XXXXXXXX", FCC ID ska finnas på etiketten.

Det trådlösa kortet måste installeras och användas strikt efter tillverkarens anvisningar som de beskrivs i den användarhandbok som medföljer produkten. För godkännanden i specifika länder, se Radiogodkännanden. Intel Corporation är inte ansvarigt för någon som helst radio- eller tv-störning som orsakas av otillåten modifiering i de enheter som ingår i satsen med det trådlösa kortet, eller utbyte eller tillägg av anslutningskablar och annan -utrustning än vad som anges av Intel Corporation. Störningskorrigering som orsakas av sådan otillåten modifiering, ersättning eller koppling är användarens ansvar. Intel Corporation och dess auktoriserade återförsäljare eller distributörer är inte ansvariga för någon skada eller överträdelse av regeringsbestämmelser som kan uppstå från att användaren inte följer dessa riktlinjer.

Lokal begränsning för radioanvändning med 802.11a, 802.11b, 802.11g och 802.11n

Följande redogörelse om lokala begränsningar måste finnas med i dokumentationen angående uppfyllelse av bestämmelser för alla 802.11a-, 802.11b-, 802.11g- och 802.11n-produkter.

var försiktig Var försiktig: Beroende på det faktum att de frekvenser som används av trådlösa LAN-enheter av typ 802.11a, 802.11b, 802.11g och 802.11n kanske ännu inte har harmoniserats i alla länder, är 802.11a, 802.11b, 802.11g och 802.11n-produkterna endast konstruerade för användning i specifika länder, och är inte tillåtna för användning i andra länder än de länder som produkterna är avsedda för. Som användare av dessa produkter är det ditt ansvar att försäkra att produkterna endast används i de länder som de tillverkats för och att verifiera att de har konfigurerats med korrekt frekvensområde och korrekta kanaler för det land i vilket de ska användas. Varje avvikelse från tillåtna inställningar och begränsningar i användningslandet, är ett brott mot det landets lagar och kan leda till brottspåföljd.

FCC:s krav angående radiofrekvensstörningar

Den här enheten får endast användas inomhus eftersom den opererar i frekvensintervallet 5,15 till 5,25 GHz. FCC kräver att denna produkt används inomhus för frekvensområdet 5,15 till 5,25 GHz för att minska möjligheten av skadliga störningar inom mobila satellitsystem som använder samma frekvensområde. Högeffektsradar är allokerade som primäranvändare av banden 5,25 till 5,35 GHz och 5,65 till 5,85 GHz. Dessa radarstationer kan orsaka störningar för och/eller skada denna enhet.

USA—Federal Communications Commission (FCC)

Denna apparat uppfyller kraven enligt del 15 av FCC-reglementet. Användning av enheten måste uppfylla följande två villkor:

OBS! Den utstrålade effekten från kortet ligger långt under FCC:s gränsvärden för radiofrekvensutstrålning. Men det trådlösa nätverkskortet bör ändå användas på ett sådant sätt att möjligheten till mänsklig kontakt under normal drift minimeras. I syfte att undvika möjligheten till överskridande av FCC:s gränser för radiofrekvensutstrålning bör du upprätthålla ett avstånd på minst 20 cm mellan dig (eller någon annan person i närheten) och den antenn som är inbyggd i datorn. Du kan få information om de auktoriserade konfigurationerna på http://www.fcc.gov/oet/ea/ genom att ange det FCC ID-nummer som finns på enheten.

Störningsuttalande

Detta trådlösa kort har provats och befunnits uppfylla gränsvärdena för digital apparat av klass B i enlighet med del 15 av FCC-reglementet. Ändamålet med gränsvärdena är att erbjuda ett rimligt skydd mot skadliga störningar i bostadsmiljöer. Detta trådlösa kort genererar, använder och kan utsända radiofrekvensenergi. Om det trådlösa kortet inte installeras och används i enlighet med anvisningarna kan det trådlösa kortet orsaka skadlig störning i radiokommunikationerna. Det finns dock inga garantier för att störningar inte kan uppkomma i en enskild anläggning. Om detta trådlösa kort orsakar skadliga störningar av radio- eller tv-mottagning (vilket kan konstateras genom att man slår till och från utrustningen), bör användaren försöka avhjälpa störningen genom en eller flera av följande åtgärder:

OBS! Kortet måste installeras och användas strikt efter tillverkarens anvisningar som de beskrivs i den användarhandbok som medföljer produkten. All annan installation eller användning överträder reglementet i FCC del 15.

Underwriters Laboratories Inc. (UL) varning gällande bestämmelser

För användning i (eller med) UL-listade persondatorer (eller likvärdiga).

Märkning om halogenfritt

Vissa kort förpackas med märkning om att de är halogenfria. Detta anspråk gäller endast halogenerade flamskyddsmedel och PVC i komponenter. Halogener är under 900 ppm bromin och 900 ppm klor.

Europeiska unionen

Lågbandet 5,15 - 5,35 GHz är endast avsett för inomhusbruk.

Denna utrustning följer de nödvändiga kraven i EU-direktivet 1999/5/EC. Se Uttalanden om överensstämmelse för Europeiska unionen.

Försäkran om överensstämmelse för Europeiska unionen

Försäkran om överensstämmelse för Europeiska unionen för varje kort finns tillgänglig på: http://www.intel.com/support/wireless/wlan/.

Hitta Försäkran om överensstämmelse för ditt kort genom att klicka på länken för ditt kort. Klicka sedan på Additional Information > Regulatory Documents (Ytterligare information > Regleringsdokument)

Japan

Indoor use only.

Korea

Korea

Marocko

För alla kort i detta avsnitt: Användningen av den här produkten i radiokanal 2 (2417 MHz) är inte tillåten på följande orter: Agadir, Assa-Zag, Cabo Negro, Chaouen, Goulmima, Oujda, Tan Tan, Taourirt, Taroudant och Taza.

Användningen av den här produkten i radiokanaler 4, 5, 6 et 7 (2425 - 2442 MHz) är inte tillåten på följande orter: Aéroport Mohamed V, Agadir, Aguelmous, Anza, Benslimane, Béni Hafida, Cabo Negro, Casablanca, Fès, Lakbab, Marrakech, Merchich, Mohammédia, Rabat, Salé, Tanger, Tan Tan, Taounate, Tit Mellil, Zag.

Taiwan

Taiwan

Radiogodkännanden

Avgör huruvida du har tillstånd att använda din trådlösa nätverksenhet i ett visst land genom att kontrollera om det radiotypsnummer som finns tryckt på identifieringsblanketten på din enhet finns med på den radiogodkännandelistan som visas i tillverkarens OEM Regulatory Guidance-dokument.

Märkningar avseende bestämmelser

Det finns en lista med obligatoriska regleringsmärkningar på http://www.intel.com/support/wireless/wlan/

Klicka på länken för din adapter för att hitta regleringsinformation för din adapter. Klicka sedan på Additional Information > Regulatory Documents (Ytterligare information > Regleringsdokument)

Uttalanden om europeisk överensstämmelse

Intel® Centrino® Ultimate-N 6300-kort

Denna utrustning följer de nödvändiga kraven i EU-direktivet 1999/5/EC.

Intel® Centrino® Advanced-N 6200-kort

Denna utrustning följer de nödvändiga kraven i EU-direktivet 1999/5/EC.

Intel® WiFi Link 5300-kort

Denna utrustning följer de nödvändiga kraven i EU-direktivet 1999/5/EC.

Intel® WiFi Link 5100-kort

Denna utrustning följer de nödvändiga kraven i EU-direktivet 1999/5/EC.

Intel® WiFi Link 1000-kort

Denna utrustning följer de nödvändiga kraven i EU-direktivet 1999/5/EC.