Information om nätverksanslutningen

När du är ansluten till ett WiFi-nätverk klickar du på knappen Information... i huvudfönstret i verktyget Intel® PROSet för trådlösa WiFi-anslutningar för att visa anslutningsinformation.

WiFi-anslutningsinformation

Namn Beskrivning

Profilnamn

Namn på WiFi-profilen.

Nätverksnamn

Nätverksnamn (SSID) för den aktuella anslutningen.

Signalkvalitet

En radiofrekvenssignal (RF-signal) kan utvärderas av två komponenter:

• signalstyrka (kvantitet)
  • signalkvalitet

Kvaliteten på signalen fastställs av en kombination med faktorer. Signalstyrkan sammanställs huvudsakligen av signalstyrka och förhållandet med närvarande RF-brus. RF-brus uppstår både naturligt och konstlat av elapparater. Om RF-brusnivån är hög eller signalstyrkan låg, resulterar det i lågt signal-till-brus-förhållande vilket leder till sämre signalkvalitet. Med ett lågt signal-till-brus-förhållande är det svårt för radiomottagaren att urskilja datainformationen i signalen från bruset.

Signalstyrka
signalstyrka

Staplarna för signalstyrka anger kvaliteten för sändnings- och mottagningssignalerna mellan WiFi-kortet och åtkomstpunkten eller datorn i läget Enhet-till-enhet (ad hoc). Antalet lodräta, gröna staplar visar styrkan på sändnings- och mottagningssignalerna.

OBS! För nätverk som innehåller flera åtkomstpunkter visas signalstyrkan för närmaste åtkomstpunkt.

Signalstyrkan varierar mellan utmärkt och utanför intervall. Följande faktorer påverkar signalstyrka:

• Signalkvaliteten minskar med avstånd och påverkas av metall- och cementbarriärer.
  • Metallobjekt kan reflektera signaler och orsaka störningar.
  • Andra elektriska enheter kan också orsaka störningar.

IP-adress

IPv4-adress: IP-adress för den aktuella anslutningen.

IPv6-adress: Nästa generations IP-adress är bakåtkompatibel och är utformad för att åtgärda datasäkerhetsproblem med IPv4. IPv6 ökar adressutrymmet från 32 till 128 bitar, vilket möjliggör ett obegränsat antal nätverk och system. Det stödjer också QoS-parametrar (Quality of Service) för realtidsljud och -video.

Kortets MAC-adress

WiFi-kortets MAC-adress (Media Access Control).

Band

Visar det trådlösa bandet för den aktuella anslutningen.

• 802.11a
  • 802.11b
  • 802.11g
  • 802.11n

Antal antenner som används

Detta indikerar antalet antenner som används för närvarande. Detta värde är beroende av vilket eller vilka band som de olika nätverken använder för närvarande, sändnings-/mottagningslägen som används på de banden, signalstyrkan och åtkomstpunktens/-punkternas kapacitet. Användaren har ingen direkt kontroll över den här parametern.

Datahastigheter som kan användas

De hastigheter som WiFi-kortet kan använda för att skicka och ta emot data. Visar hastigheten i Mbit/sekund för den frekvens som används.

• 802.11a: 6, 9, 12, 18, 24, 36, 48 och 54
  • 802.11b: 1, 2, 5.5 och 11
  • 802.11g: 1, 2, 5,5, 6, 9, 11, 12, 18, 24, 36, 48 och 54
  • 802.11n: 450, 300, 270, 243, 240, 180, 150, 144, 135, 130, 120, 117, 115,5, 90, 86,667, 72,2, 65, 60, 57,8, 45, 43,3, 30, 28,9, 21,7, 15, 14,4, 7,2

Radiofrekvens

Visar frekvensen för den aktuella anslutningen.

• 802.11a: 5,15 GHz till 5,85 GHz
  • 802.11b/g: 2,400 GHz till 2,4835 GHz (beroende på land)
  • 802.11n: 2,400 GHz till 5,00 GHz

Kanalnummer

Visar överförings- och mottagningskanal.

Nätverksautentisering

Visar Öppet, Delad, WPA*-Personligt, WPA2*-Personligt, WPA-Företag och WPA2-Företag. Visar vilken autentisering som används av den profil som är aktiv just nu. Se Säkerhet - översikt för mer information.

Datakryptering

Visar Ingen, WEP, TKIP eller AES-CCMP. Se Säkerhet - översikt för mer information.

802.1X-autentiseringstyp

Visar Ingen, EAP-SIM, TLS, TTLS, PEAP, LEAP eller EAP-FAST. Se Säkerhet - översikt för mer information.

802.1X-autentiseringsprotokoll

Visar Ingen, PAP, GTC, CHAP, MS-CHAP, MS-CHAP-V2 eller TLS. Se Säkerhet - översikt för mer information.

CCX-version

Versionen för Cisco Compatible Extensions på den här trådlösa anslutningen.

Nuvarande överföringsenergi

Den effekt (i milliwatt) som WiFi-kortet för närvarande sänder i.

Energinivåer som stöds

Detta är de effektnivåer som WiFi-kortet har kapacitet att skicka på. Informationen anges som ett intervall och är beroende av den enskilda adaptern.

Åtkomstpunkts MAC-adress

MAC-adressen (Media Access Control) för den associerade åtkomstpunkten.

Obligatorisk åtkomstpunkt

Visar Ingen om det inte är aktiverat. Om detta aktiverats, från inställningen Obligatorisk åtkomstpunkt, visas åtkomstpunktens MAC-adress. Detta alternativ instruerar WiFi-kortet att ansluta till en åtkomstpunkt med hjälp av en specifik MAC-adress (48-bitars, 12 hexadecimala siffror, exempelvis 00:06:25:0E:9D:84).

AP-namn

Namnet på åtkomstpunkten. Detta namn anges av den person som konfigurerar åtkomstpunkten och är normalt begränsat till 32 tecken.

OBS! Den här parametern är endast synlig om stöd för IPv6 support har installerats i Windows* XP.

AP IPv4/IPv6-adress

IP-adressen (IPV4 eller IPV6) för åtkomstpunkten. IPv6 är nästa generations IP-adress. Den är bakåtkompatibel och utformad för att åtgärda datasäkerhetsproblem med IPv4. IPv6 ökar adressutrymmet från 32 till 128 bitar, vilket möjliggör ett obegränsat antal nätverk och system. Det stödjer också QoS-parametrar (Quality of Service) för realtidsljud och -video.

OBS! Denna parameter visas endast när du är ansluten till en åtkomstpunkt från Cisco System.

AP-signalstyrka

Styrkan vid kortet för den signal som tas emot från åtkomstpunkten. Värdet anges i mW (milliwatts), men kan till och med anges i picowatt. Värdet varierar beroende på avståndet mellan åtkomstpunkten och kortet, eventuella hinder som påverkar signalen och den effektnivå som åtkomstpunkten sänder på.

OBS! Denna parameter visas endast när du är ansluten till en åtkomstpunkt från Cisco System.

AP-brusnivå

Den RF-brusnivå (radiofrekvens) som förekommer i miljön och tenderar att störa signalen från åtkomstpunkten. RF-brus kommer från naturliga och elektriska källor.

OBS! Denna parameter visas endast när du är ansluten till en åtkomstpunkt från Cisco System.

Reparera

Förnyar IP-adressen. Om du har problem med att nå nätverket, bekräfta att du har en giltig IP-adress. Om den är 0.0.0.0 eller 169.x.x.x, är den troligtvis inte giltig. Om ditt nätverket är inställt för automatisk allokering av nätverksadress, klicka då på Reparera och begär en ny IP-adress.

Stäng

Stänger sidan.