Kortinställningar (administratör)

Skärmen Kortinställningar styr och visar enhetsegenskaperna för WiFi-kortet som installerats i datorn. Inte alla inställningar som visas här gäller för alla kort. Se inställningsbeskrivningen.

Den här versionen av programvaran Intel® PROSet för trådlösa WiFi-anslutningar är kompatibel med följande kort:

Så här öppnar du fönstret

1. Öppna Administratörsverktyg.
  2. Markera för att Skapa ett nytt paket eller Öppna ett befintligt paket.
  3. Klicka på fliken Kortinställningar och klicka på Inkludera Kortinställningar i det här paketet.

Konfigurera kortinställningar

1. Från administratörsverktyg klickar du på Inkludera Kortinställningar i det här paketet.
  2. För varje inställning som visas i nedanstående tabell väljer du ett av följande alternativ:

Beskrivning av WiFi-kortinställningar

Här nedan följer beskrivningar av WiFi-kortinställningarna.

Namn Beskrivning

802.11n-kanalbredd (2,4 GHz)

Ange kanal med hög genomströmning för att maximera prestanda. Konfigurera kanalbredd till Auto eller 20 MHz. 20 MHz är standardinställningen. Använd 20 MHz om 802.11n-kanaler är begränsade. Den här inställningen gäller endast 802.11n-kapabla kort.

802.11n-kanalbredd (5,2 GHz)

Ange kanal med hög genomströmning för att maximera prestanda. Konfigurera kanalbredd till Auto eller 20 MHz. Auto är standardinställningen. Använd 20 MHz om 802.11n-kanaler är begränsade. Den här inställningen gäller endast 802.11n-kapabla kort.

OBS! Den här inställningen gäller inte följande kort:

• Intel® WiFi Link 1000

802.11n-läge

802.11n-standarden vidareutvecklar tidigare 802.11-standarder genom att lägga till MIMO (multiple-input multiple-output). MIMO ökar datagenomströmning för att förbättra överföringshastigheten. Markera Aktiverat eller Inaktiverat för att ange 802.11n-läget för WiFi-kortet. Aktiverat är standardinställningen. Den här inställningen gäller endast 802.11n-kapabla kort.

OBS! I syfte att uppnå överföringshastigheter som är större än 54 Mbit/s på 802.11n-anslutningar måste WPA2*-AES-säkerhet vara markerat. Ingen säkerhet (Ingen) kan väljas för att aktivera konfiguration och felsökning av nätverk.

En administratör kan aktivera eller inaktivera stöd för läget med hög genomströmning för att reducera energiförbrukningen eller konflikter med andra band eller kompatibilitetsproblem.

Ad hoc-kanal

Om de andra datorerna i ad hoc-nätverket inte använder en annan kanal, behöver du inte ändra kanal.

Värde: Markera tillåten kanal i listan.

• 802.11b/g: Markera detta alternativ när ad hoc-bandfrekvens 802.11b och 802.11g (2,4 GHz) används. Standardkanalen för detta band är 11.
  • 802.11a: Markera detta alternativ när du använder ad hoc-bandfrekvens 802.11a (5 GHz). För detta band är standardkanalen 36. Den här inställningen gäller inte för kortet Intel® WiFi Link 1000.

OBS! När en 802.11a-kanal inte visas stöds inte initierande ad hoc-nätverk för 802.11a-kanaler.

Energisparfunktioner för ad hoc

Ange energisparfunktioner för enhet-till-enhet-nätverk (ad hoc).

• Inaktivera: Markera vid anslutning till ad hoc-nätverk som innehåller stationer som inte stöder energisparfunktioner för ad hoc.
  • Maximal energibesparing: Markera för att optimera batteriets livslängd.
  • Miljö med störningar: Markera för att optimera prestanda eller anslutning till flera klienter.

Ad Hoc QoS-läge

QoS-kontroll (Quality of Service) i ad hoc-nätverk. QoS tillhandahåller prioritisering av trafik från åtkomstpunkten över ett trådlöst nätverk baserat på trafikklassificering. WMM* (Wi-Fi Multimedia*) är QoS-certifieringen av WFA (Wi-Fi Alliance*). När WMM* är aktiverat använder WiFi-kortet WMM för att ge stöd åt prioritetsmarkering och köfunktioner för Wi-Fi*-nätverk.

• WMM aktiverat
  • WMM inaktiverat (standard)

Inkompatibel med 40 MHz-kanal

Denna inställning kommunicerar till omgivande nätverk att det här WiFi-kortet inte är kompatibelt med 40 MHz-kanaler i 2,4 GHz-bandet. Standardinställningen är att den här är avstängd (inaktiverad) så att kortet inte skickar det här meddelandet.

Skydd för blandat läge

Använd för att undvika datakollisioner i en blandad miljö med 802.11b/11g/11a/11n. RTS/CTS (Request to Send/Clear to Send) ska användas i en miljö där klienterna kanske inte hör varandra. CTS-till-själv kan användas för att uppnå mer dataflöde i en miljö där klienter är i varandras närhet och kan höra varandra (CTS-till-själv stöds inte för 802.11n).

Energisparfunktioner
(Administratörsvy)

När du skapar ett administratörspaket kan du med hjälp av Energisparfunktioner välja balans mellan energiförbrukning och WiFi-kortprestanda.

PSP - Energisparläge
CAM - Läget för konstant vaken (Constantly Awake)

Markera en av PSP-nivåerna:

PSP CAM: Klientkortet är kontinuerligt på.
PSP-nivå 1: PSP inställt till maximal energi.
PSP-nivåer 2-4: PSP inställt att maximera energi.
PSP-nivå 5: PSP inställt att maximera batteriets livslängd.
PSP automatiskt: Standard är PSP-nivå 5.

OBS! Energiförbrukningsbesparingar varierar baserat på infrastrukturinställningar.

Blockbörjan-läge

Ändrar inställningen för blockbörjans längd som mottages av åtkomstpunkten under en första anslutning. Använd alltid Automatisk blockbörjan vid överföring för att tillhandahålla optimal genomströmning i nätverket. Blockbörjan med automatisk överföring möjliggör automatisk identifiering av blockbörjan. Kort blockbörjan bör användas, om det stöds. Om så inte är fallet, använd Lång blockbörjan vid överföring.

OBS! Denna inställning finns endast tillgänglig om klient-WiFi-kortet är en Intel® PRO/Wireless 2915ABG Network Connection eller Intel® PRO/Wireless 2200BG Network Connection.

Roaming-aggressivitet

Med den här inställningen kan du definiera hur aggressivt en trådlös klient ska utföra roaming för att förbättra anslutning till en åtkomstpunkt.

Klicka på Använd standardvärde för att balansera mellan icke-roaming och prestanda, eller markera ett värde i listan.

Värden:

0: Ingen roaming: Din trådlösa klient utför inte roaming. Endast märkbar degradering i länkkvalitet leder till att den försöker utföra roaming till en annan åtkomstpunkt.
1-3: Tillåt roaming
2: Standard: Balanserar mellan att inte utföra roaming och prestanda.
4: Maximal roaming

Genomflödesförbättring

Ändra värdet för "Packet Burst Control".

• Aktivera: Markera om du vill aktivera dataflödesförbättring.
  • Inaktivera: (standard) Markera om du vill inaktivera dataflödesförbättring.

Överföringsenergi

Om du minskar överföringsenergin reducerar du radiotäckningen för WiFi.

Standardinställning: Högsta energiinställning

Värden:

Överföringsnivå Minimum: Lägsta: Minimal täckning: Ställ in kortet till den lägsta överföringsenergin. Du kan expandera antalet täckningsområden eller begränsa ett täckningsområde. Reducera täckningsområdet i högtrafikområden för att förbättra generell överföringskvalitet och undvika trafikstockning och störningar i andra enheter.
Överföringsnivå 1, Överföringsnivå 2, Överföringsnivå 3: Fastställs av landskraven.
Överföringsnivå Maximum: Högsta: Maximal täckning: Ställ in kortet till den maximala överföringsnivån. Markera för maximala prestanda och intervall i miljöer med begränsade ytterligare radioenheter.

Om du väljer Ingen ändring lämnas denna inställning oförändrad på användarens dator.

OBS! Den optimala inställningen är för en användare som alltid ska ange överföringsenergi på lägsta möjliga nivå som fortfarande är kompatibel med kvaliteten på deras kommunikation. Detta möjliggör det maximala antalet trådlösa enheter som ska fungera i täta områden och reducera störning i andra enheter som den här radion delar radiospektrum med.

OBS! Denna inställning träder i kraft när antingen läget Infrastruktur eller Enhet-till-enhet (ad hoc) används.

Trådlöst läge

Markera vilket läge som ska användas för anslutning till WiFi-nätverk:

• Endast 802.11a: Anslut bara det trådlösa WiFi-kortet till 802.11a-nätverk. Gäller inte alla kort.
  • Endast 802.11b: Anslut bara det trådlösa WiFi-kortet till 802.11b-nätverk. Gäller inte alla kort.
  • Endast 802.11g: Anslut bara det trådlösa WiFi-kortet till 802.11g-nätverk.
  • 802.11a och 802.11g: Anslut endast det trådlösa WiFi-kortet till 802.11a- och 802.11g-nätverk. Gäller inte alla kort.
  • 802.11b och 802.11g: Anslut endast det trådlösa WiFi-kortet till 802.11b- och 802.11g-nätverk. Gäller inte alla kort.
  • 802.11a, 802.11b och 802.11g: (Standard) - Anslut till trådlösa nätverk av typ 802.11a, 802.11b eller 802.11g. Gäller inte alla kort.

OBS! Dessa trådlösa lägen (moduleringstyper) avgör vilka upptäckta åtkomstpunkter som visas i listan Lista med WiFi-nätverk.